Skip to content

Ter Aar Langeraarseweg 82I

Bijzonder & uniek penthouse appartement (145 m2 groot) In het monumentale Residence Nova Antonius, ‘hartje’ Langeraar. 

Alvast binnenkijken: https://youtu.be/Xq7NkY7mA-c

In de dorpskern van Langeraar (Ter Aar) treft u aan de Langeraarseweg huisnummer 82 I. Deze woning maakt onderdeel uit van het bijzondere en monumentale appartementencomplex waarbij het oorspronkelijke gebouw in 1912 is gebouwd. Het voormalige rustoord Sint Antonius heeft vanaf 1968 diverse functies gehad en heeft na het vertrek van de meubelwinkel in de periode van 2007-2008 een volledige renovatie ondergaan waarbij een kleinschalig appartementen-complex (bestaande uit 10 woningen) is gerealiseerd. Het complex heeft een open ligging en grenst aan het grote kerkplein met op steenworp afstand de heilige Adrianus kerk. Aan de overzijde van de Langeraarseweg is het dorpse winkelgebied voor de dagelijkse boodschappen gesitueerd. Tevens vindt u hier een kleine wekelijkse markt. Loopt u het Kerkpad verder af? Dan treft u in alle rust het water- en natuurgebied van de Langeraarse Plassen, evengoed wordt u via het wandelpad naar het ‘Papeneiland’ begeleid, een speeleiland welke in 2020 is aangelegd. In het dorp zijn voorzieningen als een basisschool met kinderopvang, een huisarts, tandarts en fysiopraktijk aanwezig. Dit unieke 4-kamer appartement van circa 145 m2 met een eigen buitenruimte, ligt op de tweede en tevens hoogste verdieping en biedt vanaf hier een prachtig uitzicht op de woonomgeving met o.a. het natuurgebied van de Langeraarse plassen. De charmes worden daarbij versterkt door het karakteristieke plafond van ca. 3,25 hoog met de mooie extra daglichttoetreding. Verder is een prettig en comfortabel wooncomfort dankzij het energielabel A gegarandeerd. In de onderbouw van het complex is een eigen fietsenberging aanwezig.

Wonen in het appartementencomplex Residence Nova Antonius
…is wonen centraal midden in het Groene Hart nabij de grote steden, doch in een rustige natuurrijke woonomgeving.

De indeling is als volgt, de begane grond:
U betreedt de entree van het complex middels de centraal afgesloten voordeur met het bellentableau. Bij binnenkomst vallen direct de authentieke elementen op van het trappenhuis, ook kunt u gebruik maken van de liftinstallatie. Eenmaal aangekomen op de 2de verdieping van het complex kunt u van het panoramische uitzicht genieten. Het appartement heeft een luxe afwerking met gestuukte wanden en plafonds, fraaie paneel binnendeuren in houten kozijnen en een prachtige eiken vloer.

De woonkamer:
Bij binnenkomst bevindt u zich in de royale ontvangsthal en kunt u via dubbele openslaande deuren naar de woonkamer. De woonkamer heeft een bijzondere daglichttoetreding d.m.v. de speels geplaatste dakramen in de uitzonderlijke nokhoogte. De woonkamer van 47 m2 groot is thans ingedeeld met verschillende zithoeken, waaronder een gezellige bartafel direct voor het raam met het zicht op de Langeraarse plassen.

De keuken:
De hoekkeuken staat in open verbinding met de woonkamer en wordt uit het directe zicht onttrokken door een scheidingsmuur. De keuken is in een neutrale kleurstelling samengesteld met voldoende bergruimte in de onder- en bovenkasten.

De keuken beschikt over de navolgende inbouwapparatuur:
• Koelkast met vriesvak
• Combimagnetron
• 4-zones inductiekookplaat
• Recirculatie afzuigkap
• Vaatwasser
Middels de entreehal zijn de overige vertrekken toegankelijk, te weten: de 3 slaapkamers, de badkamer, de gescheiden toiletruimte. Verder zijn hier diverse ingebouwde kasten aanwezig met bergruimte, de opstelplaats van de CV-ketel met de WTW-unit en één voor de wasapparatuur.

De slaapkamers:
Het appartement heeft in totaal 3 slaapkamers waarbij momenteel de grote slaapkamer van 16 m2 ingericht is als een extra zithoek annex 2de woonkamer met aansluitend de buitenruimte. In deze kamer zijn diverse deuren naar verrassend grote bergruimten. De overige slaapkamers van circa 10 en 14 m2 zijn ruim bemeten en thans in gebruik als master bedroom en werkkamer. Vanuit iedere ruimte heeft u door de grote raamvlakken een fraai zicht op de woonomgeving.

De badkamer:
Luxe en comfort zijn de uitgangspunten van deze ruimte. Ook in de ruim opgezette badkamer is weer sprake van een fraaie plafond hoogte. De badkamer is betegeld in een neutrale kleurstelling en is voorzien van het navolgende sanitair:
• Ligbad met thermostaatkraan en handdouche
• Een douchecabine
• Een dubbele wastafel in een breed meubel
• Brede spiegelkast met verlichting
• Een 2de vrij hangend toilet

Het toilet:
Vanuit de ontvangst hal is de separate toiletruimte bereikbaar. De toiletruimte is ruim bemeten en voorzien van een wandcloset met inbouwreservoir en een fonteintje.

De buitenruimte:
Met zicht op hét herkenningspunt, de prachtige katholieke kerk, van Langeraar kunt u hier heerlijk vertoeven. De buitenruimte biedt privacy door de beschutte ligging en kijkt heerlijk weg op de dorpse omgeving. De gedeeltelijk beschutte ligging dankzij de kapconstructie van het pand zorgt ervoor dat u bij mooie weersomstandigheden al snel buiten kunt zitten.

Bijzonderheden:
• Het appartement is gesitueerd in een appartementencomplex wat aangemerkt is als Gemeentelijk monument
• Wanneer u een appartement koopt bent u van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaren. De stukken van deze vereniging zijn digitaal bij ons kantoor verkrijgbaar. De servicekosten voor het appartement inclusief berging bedragen € 356,04 per maand.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Bijzondere bepaling: Deze aanbieding is geheel vrijblijvend en wordt gedaan onder voorbehoud (schriftelijke) goedkeuring en ondertekening door (directie)eigenaar/eigenaresse/opdrachtgever.

Back To Top