Skip to content

Frankrijk Limousin Sussac

Rust en een prachtig uitzicht

Voor liefhebbers van rust, ruimte en een prachtig uitzicht is deze omgebouwde schuur met gîte, eigen bron, bos en terrein van meer dan anderhalve hectare een ideale plek!

Het woonhuis
U komt het huis binnen van dit enorme gebouw door de oude staldeur. U stapt de woonkamer in van maar liefst 115 m² met een mezzanine. De ruimte bestaat uit een zithoek met open haard en een open keuken van meer dan 20 m². Aan de zijkant van de woonkamer, achter de keuken, bevindt zich een doucheruimte met toilet en een dressing. Links van de woonkamer opent een deur naar een oud bijgebouw die is omgebouwd tot wasruimte en verwarmings-/opslagruimte met openslaande deuren naar het terras op het zuiden.

Een brede trap leidt naar de eerste verdieping via de mezzanine van ruim 30 m². Er zijn twee slaapkamers van elk ca. 13 m², een familiebadkamer met toilet en een open kantoor met dakraam. Aan de noordzijde is de oude schuurdeur vervangen door een erker met schuifdeur om natuurlijk licht binnen te laten. Aan de zuidkant van de mezzanine kunt u via een balkon het adembenemende panorama bewonderen, met uitzicht op de heuvelachtige en beboste omgeving.

Het huis is in 2015 voorzien van septic tank. Het is volledig voorzien van dubbele beglazing met elektrische rolluiken. Er is een olie gestookte ketel voor verwarming en warm water.

De Gîte
Aangezien de schuur is verbouwd tot woning, is het oorspronkelijke huis de gîte geworden! Deze bevindt zich in het verlengde van de schuur en bestaat op de begane grond uit een hal met een woonkamer met een stenen open haard, waarin de houtkachel staat. Achter de woonkamer bevindt zich een bergruimte met toegangsdeur naar de onderliggende, in de rots uitgehakte, kelder. Links van de woonkamer is een ingerichte keuken met toegang tot de badkamer waar de wasmachine is geïnstalleerd.

Op de eerste verdieping zijn twee grote slaapkamers (25 m² en 17 m²). Beide kamers hebben via openslaande deuren toegang tot het privé terras aan de noordzijde van de tuin.

De bijgebouwen
Een dubbele houten garage met een stalen dak staat naast de gîte. Aan de andere kant van de gebouwen is een kleine aanbouw voor de grasmaaier en ander tuingereedschap. Er is ook een aparte afgesloten berging aan het eind van de eigen oprit voor de opslag van hout en de tractor, die handig is voor het onderhoud van de ongeveer 8.000 m² gazon.

Omheind, gevarieerd en goed onderhouden terrein
Het privéterrein van de woning is toegankelijk vanaf de kleine gemeenschappelijke weg. Onmiddellijk rechts is een vlak, goed onderhouden terrein van ongeveer 1.000 m², dat niet gebruikt wordt en geen deel uitmaakt van het omheinde terrein. Dit zou ontwikkeld kunnen worden tot een grote parkeerplaats. Vervolgens geeft een gemotoriseerde dubbele poort toegang tot de rest van het volledig omheinde terrein via de eigen oprit met grind naar de gebouwen. Er is een grote parkeerplaats aan de rechterkant. Dit terrein bestaat uit ongeveer 7.000 m² bos met grote loofbomen, ongeveer 8.000 m² weiland, een groot houten terras met een bovengronds zwembad (6×4 m) en een tweede houten terras met een pergola en een barbecueplaats om optimaal van het uitzicht te kunnen genieten. Een natuurlijke bron voedt het hele jaar een vijver met enkele vissen en een kleine moestuin. Tot slot, onder de bomen, staat een kippenhok.

Gelegen in het midden van hun land, hebben de huizen geen buren binnen 100 meter en het beboste gebied in het noorden beschermt het huis tegen weersinvloeden. Kortom, een ideale locatie die wacht om ontdekt te worden!

Omgeving en voorzieningen
Het huis ligt teruggetrokken in een klein, rustig gehucht in de landelijke gemeente Sussac, Haute-Vienne, in het Parc Régional de Millevaches en Limousin. Halverwege (ongeveer 15 minuten) tussen de drie toeristische steden Eymoutiers, Châteauneuf-la-Forêt en Chamberet. Het centrum van Limoges ligt op 50 minuten en de internationale luchthaven op een uur rijden.

Kijk ook op 2ehuisinfrankrijk voor de 360°-video van de woning! Vragen? Aarzel niet te bellen naar +33 5 55 78 28 84.

Back To Top