Skip to content

Frankrijk Limousin Linards

Deze voormalige boerderij ligt aan een doodlopende weggetje, met twee omliggende huizen in een rustig gehuchtje in het zuiden van de Haute-Vienne. Het geheel bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder een stenen woning uit 1920, een oud huisje uit de 19e eeuw met een broodoven, 3 schuren, een waterput en bijna 7.500 m² vlak land. Een mooie plek om een woon- en werkruimte te creëren. Kom en bekijk het zelf!

Het huis
Het gestucte huis ligt aan een geasfalteerde binnenplaats en is op het zuiden gericht. De twee “chien assis (dakkapellen)” op zolder geven het huis zijn karakter. Je komt direct binnen in de rustieke keuken (20 m²) met een open haard en een houtkachel die aangesloten is op de schoorsteen. Rechts van de keuken is woonkamer (~15 m²) met een vloer voorzien van linoleum. Achter de keuken zijn twee slaapkamers van respectievelijk 13 m² en 16,5 m². Een van de slaapkamers heeft een open haard, maar het rookkanaal wordt gebruikt door de oliegestookte cv. Het voormalige bijgebouw is verbonden met de keuken van het huis. Deze aanbouw (9 m²) voorziet in een bijkeuken met koelkast, vaatwasser en wasmachine, een eenvoudige badkamer voorzien van douchecabine, bidet en wastafel, en een apart toilet.

Op de eerste verdieping is op zolder een slaapkamer van 14,5m² gecreëerd. De overige 45 m² kan nog aan de huidige woonoppervlakte worden toegevoegd. De L-vormige kelder, gelegen onder een gedeelte van de woonkamer en beide slaapkamers, is toegankelijk via een deur vanuit de keuken, maar ook via een buitendeur en trap. De kelder bestaat uit een opslagruimte, een stookruimte met de olietank en cv, en de elektrische boiler.

Het huis is tot begin jaren 2000 gemoderniseerd : realiseren van de uitbouw en alle ramen op de begane grond zijn vervangen PVC-exemplaren met elektrische rolluiken. Ook de cv et boiler zijn van deze periode. Een nieuwe moderniseringsronde dient zich weer aan…..
Het huis voorziet in water door de put op de binnenplaats. Het huis is ook aangesloten op het gemeentewater. De daken van het huis en de aanbouw, die ongeveer dertig jaar oud zijn, zijn gemaakt van asbesthoudende leien die in goede staat verkeren. De septic tank voldoet niet aan de huidige normen.

Het oude huisje
Dit ligt aan de toegangsweg, achter het hoofdhuis. Afgezien van de luiken die in goede stat verkeren en het recentere pannendak, is het huis in originele staat. Daardoor heeft het zijn lemen vloer behouden : erg mooi eenmaal gerenoveerd! Het is een ruimte van ongeveer 30m² met een open haard. Er is ook een aangrenzende broodoven. Een trap leidt naar de zolderruimte. Het gebouw heeft geen water of elektriciteit. Deze moeten worden aangelegd als het wordt verbouwd, anders blijft de charme van de 19e eeuw behouden!

Verschillende bijgebouwen
Er staan twee schuren haaks op het hoofdgebouw en de binnenplaats. De eerste schuur heeft een oppervlakte van circa 90 m² en heeft een pannendak dat een paar jaar geleden gerenoveerd is. Er is een hoog gedeelte aan de rechterkant en twee stallen (étables) aan de linkerkant met een hooizolder erboven. De tweede schuur is aangebouwd aan de eerste is waarschijnlijk begin jaren ’50 gebouwd. Het heeft een dak van asbesthoudende lei. De schuur beslaat bijna 120 m² en heeft twee aparte niveaus. De begane grond bestaat uit 3 ruime stallen met plafondhoogtes van meer dan 2,50 meter. De hooizolder erboven is volledig open en heeft een eigen toegang aan de achterzijde via een helling De grote deur is meer dan 3 m breed. Een solide vloer en de grote open ruimte maken het mogelijk om een verbouwing tot gîte te overwegen (met de nodige vergunningen) of de mogelijkheid om er een grote garage van te maken.

Tegenover het oude huis, aan de andere kant van het weggetje, ligt een stuk grond met een oude schuur die aan een grondige renovatie toe is. Het metalen dak beschermt het tegen weersinvloeden en verder verval, maar de achtermuur moet eerst gedeeltelijk opnieuw worden opgebouwd. De vloeroppervlakte is ongeveer 90 m². Ernaast staat een varkensstal van ongeveer 10 m² in betere staat.

Het perceel
Het terrein is verdeeld in twee delen, gescheiden door de doodlopende toegangsweg. Een recente aluminium poort geeft toegang tot de geasfalteerde binnenplaats Het huisperceel heeft een oppervlakte van 6.118m², inclusief de huizen, de binnenplaats en de schuren. Het is volledig omheind. Nu is er alleen een kleine toegangspoort van het naastgelegen weiland voor de schapen van de buurman om het land te onderhouden. Het terrein is vlak en ligt op het zuiden ten opzichte van de gebouwen. Er is ruimte voor dieren, een tuin of kassen voor een tuinier. Het uitzicht op het omringende weidelandschap is prachtig. Een oase van rust. Er is een klein stukje tuin achter het huis dat grenst aan de buurman. De andere buurman is door de schuur die de afscheiding vormt niet zichtbaar.

Het tweede deel heeft een oppervlakte, inclusief de oude schuur en varkensstal, van 1.332 m², is volledig omheind en wordt aan één kant begrensd door de achtermuur van de schuur van de buren. Het is oost-west georiënteerd en er is een kleine boomgaard met fruitbomen.

Voorzieningen
De boerderij ligt aan de rand van een gehuchtje, op afstand van een doorgaande dorpsweg : de ligging is rustig en landelijk. Het is echter niet geïsoleerd, want het ligt op 10 minuten van de dichtstbijzijnde winkels en supermarkten, gelegen in de dorpen Saint Germain les Belles en Châteauneuf-la-Forêt, met hun zwemmeren, voorzieningen en sportfaciliteiten. Limoges en zijn commerciële zone met grote supermarkt ligt op een half uur rijden, het stadscentrum op 35 minuten afstand.

Vraag de brochure of de 360°-video aan via www.2ehuisinfrankrijk.com of bel meteen met de makelaar +33 6 86 22 56 55.

Back To Top