Skip to content

Frankrijk Limousin Domps

Landelijk leven in een rustig dorpje

In een heel rustig klein Frans dorpje staat deze “maison de maître” met garage. De woning staat aan de rand van het dorpje, met uitzicht op de omliggende weilanden en bossen. Er is een gemeentehuis en een postkantoor, maar voor boodschappen of een restaurantje moet u naar de verderop gelegen dorpen Eymoutiers, Chamberet of Chateauneuf la Forêt.
Huis uit 1931
De woning is in 1931 gebouwd en is een kleine versie van een “maison de maître”, met de kenmerkende gang in het midden met links en rechts ruimten. Op de begane grond is een woonkamer voorzien van een parketvloer en houtkachel aan de ene kant en een keuken met bergkast, de trap en badkamer voorzien van een douche, wastafel en wasmachine aan de andere kant. Vanuit de hal is toegang naar de grote garage die deels voorzien is van een betonvloer (en een asbesthoudend dak). In de garage staat een Renault 5 uit 1984 in goede staat, die eventueel over te nemen is zodat u direct in stijl uw brood kunt gaan halen. De kelder beslaat dezelfde oppervlakte als de begane grond en heeft ook een toegang naar buiten.
Op de verdieping zijn vier ruime slaapkamers en een 5e kleinere kamer die nu gebruikt wordt als berging, maar ook verbouwd zou kunnen worden tot badkamer. Op de ruime hoge zolder zouden nog meer kamers gemaakt kunnen worden als u dat wenst.
Nog afwerken
Het huis is voorzien van dubbel glas, maar mist afwerking. Afhankelijk van uw wensen zult u hier nog aan de slag kunnen om het netjes af te werken. Veel tegels op de begane grond liggen los, hout is ruw verwerkt met de schroeven nog in zicht, het dak verdient aandacht en het schilderwerk binnen- en buiten moet nodig gebeuren. Maar u kunt alles prima zelf doen in uw eigen tempo en ondertussen genieten van uw verblijf!
Buiten
Naast het huis is een terrasje en in de tuin staan enkele bomen. Het grootste gedeelte van de grond is weiland en wordt tot nu toe gemaaid door een plaatselijke boer voor hooi. Dus ook buiten kunt u nog de handen uit de mouwen steken als u dat wilt.

Back To Top