Skip to content

Alphen aan den Rijn Zuidland 39

Wonen in gebouw Da Vinci 167 m² puur woongenot met een eigen parkeerplaats en 2 terrassen!

Alvast binnenkijken: https://youtu.be/wHP6brLdr1E

Gebouw Da Vinci, één van de architectonische hoogtepunten van de regio. Bijzondere architectuur en vormgeving op een prachtige locatie in Alphen aan den Rijn, werkelijk waar uniek in zijn soort. Een rustige en bovenal groene locatie met de groenzone van de Molenwetering als uw voortuin waar u diverse wandel- en fietsroutes treft die u direct naar de achtergelegen polderlandschappen brengen. Alles wat het Groene Hart van de Randstad u te bieden heeft, vindt u hier op deze schitterende locatie.

Kortom, 167 m² woonoppervlakte puur woongenot met:

  • Penthouse gevoel, de lift reikt tot in uw eigen hal(!)
  • Het appartement is gesitueerd op de 3de verdieping (1e woonlaag) en beschikt over veel raampartijen met glas tot aan de grond
  • De woonkamer is fantastisch ruim en licht, ca. 55 m² groot
  • Een ruime en compleet uitgevoerde keuken
  • Strak en modern sanitair 
  • Een heerlijk ruim terras (zuid) met verrijdbare sunshutters + 2de terras (noord/west)
  • Er zijn 3 riante slaapkamers, een aparte wasruimte én een technische ruimte
  • Maximaal comfort: gelijkvloers, eigen parkeerplaats en top isolatie met Low-H2O radiatoren + Intergas HRE cv-ketel 2022 & energielabel A én een waterontharder
  • Een actieve en financieel gezonde VvE

Het woongenot wat dit appartement u te bieden heeft is ongeëvenaard. Dit moet u zelf van binnen gezien hebben. U bent van harte welkom! 

Het complex Da Vinci ligt aan de noordzijde van de Laan der Continenten op 5 minuten loopafstand van het NS-station en het centrum van Alphen aan den Rijn. Het gebouw bevat naast 58 appartementen in het luxe segment ook 6.000 m² winkelruimte. Tussen de winkellagen en de appartementen zijn privéparkeerplaatsen voor bewoners en aparte parkeerplaatsen voor de bezoekers van de winkels opgenomen. Het gebouw is ontworpen door architect en stedenbouwkundige Sander Smit. Het hoogste punt van het gebouw is meer dan 35 meter boven het maaiveld, zichtbaar via lange zichtlijnen door het ‘assenkruis’ van Alphen aan den Rijn en gesitueerd in een open groene ruimte met grote vrije afstanden. De hoogte neemt hierna af tot de hoogte van de aangrenzende bebouwing. Een uit lamellen opgebouwde gevel wikkelt zich als een half transparante rietkraag om de verschillende functies in het gebouw dat hierdoor een eenheid wordt. Deze gevel bindt en onderscheidt, bedekt en geeft bloot, geeft privacy en weert plaatselijk de zon. De holle binnen gevel is ontdaan van het scherm en biedt juist volop openheid naar de zon en betrokkenheid tussen de bewoners onderling. Verplaatsbare verticale zonneschermen geven de individuele bewoner de vrijheid om privacy en schaduw te versterken wanneer gewenst. Vijf lijstvormige en in hoogte variërende entrees markeren de statige toegangen tot de woningen en de winkels. Het complex grenst direct aan de groenzone Molenwetering met wandel en fietspaden naar het achterliggende polderlandschap. In de groenzone treft u o.m. los grazende Galloway runderen.

Wonen aan Zuidland…
…Is prachtig wonen met alle voorzieningen op loopafstand. 

De indeling is als volgt:

De begane grond:
De entree via de rondweg om het Zuidland welke overgaat in groenzone Molenwetering en een wandel-/fietspad naar het centrum. De hoge en imposante entree benadrukt direct bij binnenkomst het overweldigende wat gebouw Da Vinci met zich mee draagt. De entree is afgesloten en is voorzien van een bellentableau met de postbussen en een videofoon-installatie. De 4 entrees zijn recent onder begeleiding van een prijswinnend interieur architect gerenoveerd. Tevens is er toegang naar de ruimte met de eigen fietsenberging, welke is voorzien van elektra en een bergvliering. U kunt ook de lift naar uw appartement nemen vanaf het overdekte parkeerdek op de 3de bouwlaag tussen de winkels en woningen in. 

Het appartement:
Met de lift arriveert u direct in de privéhal van het appartement, wat u het gevoel geeft in een penthouse te zijn. De royale hal met de voordeur geeft toegang tot de mooie living. In de hal is de meterkast, de bijkeuken annex wasruimte en het modern uitgevoerd toilet met zwevend closet en fonteintje. De binnendeuren zijn als luxe paneeldeuren uitgevoerd. 

De woonkamer:
Uitzonderlijk riante woonkamer met aan twee zijden lichtinval door de glazen puien. De woonkamer heeft een warme eiken houtenvloer. De wanden zijn prachtig afgewerkt met glasvlies behang in een fraaie kleurstelling en het plafond is glad gestuukt. Via openslaande deuren is het ruim zeven meter brede balkon aan de noordwest kant bereikbaar (heerlijk de avond zon en mooie zonsondergangen). De andere pui heeft een deur naar het zonneterras op het zuiden. De woonkamer biedt de ruimte voor meerdere opstelmogelijkheden. De huidige bewoner heeft gekozen voor een sfeervolle zithoek met ruimte om te tafelen vanwaar u panoramisch uitzicht heeft op de omgeving. Hiernaast zitgelegenheid, prachtig centraal gelegen in de woonkamer en nog een ruime doorloop aan de zuidzijde, met wederom een mooi en weids uitzicht.

De keuken:
De keuken is tot in detail compleet uitgevoerd (!) De keuken is luxe uitgevoerd en staat op sfeervolle wijze in open verbinding met de woonkamer. De keuken heeft een warme huiselijke uitstraling met o.a. paneel fronten met klassieke handgrepen en een granieten aanrechtblad welke op praktische wijze in de wand doorloopt, tevens is er in het aanrechtblad een klassieke porseleinen gootsteen geïntegreerd. Daarnaast biedt de riante hoekopstelling plaats aan veel werk-/ en bergruimte en de navolgende inbouwapparatuur: 
• een 4-pits inductiekookplaat
• een bijpassende afzuigschouw
• een grote oven
• een koel-/vriescombinatie
• een vaatwasser

Vanuit de woonkamer is de 2de hal te bereiken, welke toegang geeft tot de slaapvertrekken en de badkamer. Achterin deze hal is een grote kast met hier de opstelplaats van de CV-ketel en de bergruimte. 

De slaapkamers: 
Overweldigend! Dat is het gevoel wat u zult ervaren wanneer u de grote master bedroom binnen loopt aan de binnenzijde van het appartement. Deze riante ruimte biedt toegang tot het zonneterras en heeft de beschikking over 2 grote ingebouwde kasten welke een kleine inloopkast vormen. De overige twee slaapkamers zijn gelegen aan de buitenzijde, beide slaapkamers hebben een deur naar het zeembalkon aan de buitenring met vrij uitzicht op de groenzone Molenwetering.

De badkamer: 
Fraai tegel-/ en houtwerk, modern sanitair en de luxe van een spa met een ruime sauna; deze badkamer heeft het werkelijk allemaal. 

De praktische ingedeelde ruimte is voorzien van:
• een luxe douchecabine 
• een sauna (defect) met 3 opties; infrarood, stoom en de traditionele sauna
• een wastafelmeubel met bijpassende kolomkast
• een 2de vrij hangend wandcloset

De buitenruimtes: 
Het appartement beschikt over 2 terrassen waarvan het grootste over de gehele binnenzijde van het appartement is gesitueerd, heerlijk op het zuiden. Dit terras is voorzien van een ingenieuze schuifzonwering. Het balkon op het noordwesten grenst aan de woonkamer en biedt u de middag- en avondzon. Tevens heeft u hier een prachtig uitzicht over de omgeving, waaronder het centrum en de groenzone Molenwetering die aansluit op het achterliggende polderlandschap.

De garage: Bij dit appartement hoort een parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage op de 3de bouwlaag van dit complex.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.  Bijzondere bepaling: Deze aanbieding is geheel vrijblijvend en wordt gedaan onder voorbehoud (schriftelijke) goedkeuring en ondertekening door (directie)eigenaar/eigenaresse/opdrachtgever.

Back To Top