Ga naar hoofdinhoud

Watermolen 24

Alphen aan den Rijn
€ 1.595,- p/m
Verhuurd onder voorbehoud

Omschrijving

TE HUUR keurige 2-onder-1 kapwoning met garage, 4 slaapkamers en diepe achtertuin.

Deze woning is te huur voor minimaal 1 jaar en maximaal 2 jaar.

Deze fraaie 2-onder-1 kapwoning die wij u aanbieden is gelegen in een ruim opgezette buurt met veel volwassen beplanting. Daarnaast ligt de buurt alsmede de woning gunstig in Alphen aan den Rijn. Binnen een mum van tijd bevindt u zich op de uitvalswegen richting buurtdorpen of de steden Gouda, Utrecht en Rotterdam. Lokaal vindt u met enkele fietsminuten het NS-station, park Rijnstroom en evengoed het levendige (stad)centrum van Alphen aan den Rijn. Het deels vernieuwde centrum beschikt over groot winkelaanbod, verschillende restaurants en leuke terrassen aan het water!

De 2-onder-1 kapwoning die wij u aanbieden beschikt over ca. 151 m2 gebruiksoppervlakte, excl. de riante inpandige garage van grofweg 18 m2! Het totale oppervlakte is verdeeld in een keurig afgewerkte woonverdieping met op de 1e slaapverdieping 3 slaapkamers en een badkamer. Verder treft u op de 2e slaapverdieping een voorzolder met daarboven een bergvliering en één extra slaapkamer met veel lichttoetreding.

De indeling:
De woonverdieping, de begane grond is strak afgewerkt met glad gestuukte wanden, een mooie neutrale vloer en een moderne keuken in een aparte ruimte. De keuken is in hoogglans wit gerealiseerd met diverse inbouwapparatuur. Via de keukendeur en de schuifpui in de woonkamer is de achtertuin toegankelijk, een fraaie buitenruimte alwaar u kunt ontspannen.
De 3 slaapkamers op de 1e verdieping zijn mooi en royaal. De 2e verdieping is voorzien van een voorkamer met aansluitingspunten voor de wasapparatuur en een ruime 4e slaapkamer met aan beide zijden dakramen. De badkamer is op de 1e verdieping en is compleet uitgevoerd, te weten: een ligbad, douchegelegenheid, een wastafel en een tweede toilet.

HUURVOORWAARDEN

Inkomensnorm voor nieuwe huurders
De voorwaarden die wij bij onze beoordeling hanteren, hebben we hierbij kort samengevat:

Financiële voorwaarden
Voor nieuwe huurders hanteren wij een inkomensnorm. Dit betekent dat uw (maand) inkomen in verhouding dient te staan tot de geldende huurprijs per maand. Dit kan per woning verschillen.

Als algemene richtlijn hanteren wij een inkomensnorm, waarbij uw bruto maandinkomen in ieder geval gelijk dient te zijn aan minimaal 3,5 – 4 maal de kale huurprijs.

Tweeverdieners
Voor tweeverdieners gelden ten aanzien van het tweede salaris andere inkomensberekeningen of voorwaarden. Het tweede inkomen wordt in de meeste gevallen voor de helft meegenomen in de inkomensnorm. Deze inkomens worden per individueel geval beoordeeld.

Zelfstandigen
Voor zelfstandigen gelden andere inkomensberekeningen of voorwaarden. Deze bekijken wij per individueel geval. Afhankelijk van de situatie vragen wij een bankgarantie of waarborgsom van gemiddeld 3 tot 6 maanden. Zelfstandig ondernemers dienen een recent uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel te overleggen. Daarnaast vragen wij een door een erkend accountant gewaarmerkte winst- en verliesrekening/balans.

Gepensioneerden
Bent u gepensioneerd? Dan verzoeken wij u ons kopieën toe te sturen, waaruit blijkt wat uw jaarlijkse inkomsten c.q. toelagen zijn. Voor gepensioneerden geldt dat het inkomen minimaal 3,5 maal de kale maandhuur dient te bedragen. Bij de aanvraag houden wij er rekening mee dat gepensioneerden ca. 30% minder belasting betalen. De inkomens worden per individueel geval beoordeeld.

Eigen vermogen
Als u niet geheel aan onze inkomensnorm voldoet, maar u beschikt over eigen vermogen dan kan hier bij de aanvraag rekening mee worden gehouden. Ook dit bekijken wij per individueel geval.

Inkomsten moeten worden aangetoond met een salarisstrook en een werkgeversverklaring (of accountantsverklaring bij zelfstandigen), dan wel het aanslagbiljet inkomstenbelasting.

Bij twijfel of u aan genoemde voorwaarden voldoet, kunnen wij uw situatie nader bekijken en kunnen wij in overleg aanvullende voorwaarden stellen. Zoals bijvoorbeeld een aanvullende bankgarantie of waarborgsom.

Betalingsachterstand
U mag geen betalingsachterstand hebben bij uw huidige verhuurder of hypotheekverstrekker. Als bewijs vragen wij u ons een verklaring van uw verhuurder/beheerder, eigenaar of hypotheekverstrekker aan ons toe te sturen.

Waarborgsom / bankgarantie
Bij het aangaan van de huurovereenkomst vragen wij de huurder een bankgarantie te stellen of een waarborgsom te storten gelijk aan één maand kale huur. Over de waarborgsom vergoeden wij geen rente. In bepaalde gevallen (bijv. bij zelfstandigen of bij onvoldoende inkomen) kan een hogere waarborgsom c.q. bankgarantie worden gevraagd.

Overige voorwaarden
1. De aanvrager dient een woningaanvraagformulier in te vullen
2. Formulieren die niet volledig zijn ingevuld, nemen wij niet in behandeling.
3. De door de aanvrager verstrekte gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.
4. Aan het indienen van een woningaanvraagformulier kan door de aanvrager geen enkel recht worden ontleend.
5. Mogelijk onderdeel van uw inschrijving is het uitvoeren van een credit-check door de makelaar. Bij een credit-check wordt gekeken naar (negatieve) betalingservaringen in de afgelopen jaren. Deze resultaten maken onderdeel uit van de beoordeling van het financieel risico.
6. Huuraanvragen kunnen te allen tijde zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.
7. De aanvrager wordt – indien de aanvraag akkoord is bevonden – op de wachtlijst geplaatst in afwachting van een aan te bieden woning.
8. De woningaanvraag wordt 6 maanden na de inschrijfdatum als vervallen beschouwd, tenzij de aanvrager binnen die termijn om handhaving van de aanvraag verzoekt.
9. Mochten de gegevens van de aanvrager ten nadele zijn gewijzigd tegen de tijd dat er een woning wordt aangeboden, behouden wij ons het recht voor op ons standpunt terug te komen.

Huurovereenkomst
• De huurovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van maximaal twee jaar
• De eerste maand huur, eventuele bijkomende kosten en ook de waarborgsom dienen voor de oplevering van de woning te zijn voldaan.

Kenmerken

Huurprijs € 1.595,- p/m
Datum invoer 56 dagen geleden
Perceel oppervlakte 223 m2
Woonoppervlakte 151 m2
Aantal kamers 7
Energieklasse C

Media

Overdracht

Huurprijs € 1.595,- p/m
Datum invoer 56 dagen geleden
Status Verhuurd onder voorbehoud
Aanvaarding Per datum

Bouw

Bouwvorm Bestaande bouw
Dak type Zadeldak

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte 151 m2
Oppervlakte externe bergruimte 0 m2
Perceel oppervlakte 223 m2
Inhoud 450 m3

Indeling

Aantal woonlagen 3
Aantal kamers 7
Aantal badkamers 1
Badkamervoorzieningen Ligbad, Toilet, Douche, Wastafel

Energie

Energieklasse C
Isolatievormen Volledig geïsoleerd
Soorten warm water CV ketel

Buitenruimte

Liggingen In woonwijk, Vrij uitzicht
Tuintypen Achtertuin, Voortuin

Garage

Soorten Inpandig
Totaal aantal garages 1
Capaciteit 1
Voorzieningen Elektra

Parkeergelegenheid

Parkeer faciliteiten Openbaar parkeren

Heeft u interesse?

Laat uw gegevens bij ons achter.

Heeft u vragen?

Vergelijkbaar in de buurt

Back To Top