Skip to content

Alphen aan den Rijn Vliestroom 41a

Een ca. 45 m2 groot appartement met een groot 8 m2 balkon op een centrale locatie in Alphen aan den Rijn

Het te koop aangeboden appartement ligt op de 3e verdieping en maakt deel uit van een grootschalig appartementencomplex met een actieve VvE. Het appartement is ca. 45 m2 groot en heeft leuk zicht op de groenstrook aan de achterzijde. De woning beschikt over een slaapkamer, een badkamer, een ruime woonkamer en een deels open keuken. De keuken biedt leuke mogelijkheden, maar daar later meer over! Op de begane grond is er toegang tot een eigen (fietsen) berging. Bovenal is het balkon van 8 m2 een echte bijzonderheid. 

De ligging van het complex is iets om blij van te worden, zo heb je in de buurt alles wat je nodig hebt. Om te beginnen is er in deze buurt gekozen voor een afwisseling tussen hoog en laagbouw, wat in combinatie met de grote hoeveelheid beplanting vriendelijk oogt. Op enkele minuten van het complex vinden we ook het groene ‘Weteringpark’, waar je een heerlijke wandeling kunt maken of je kinderen kunt laten spelen. Naast het park zijn er rondom het complex vele speelmogelijkheden voor kinderen en ook vind je een basisschool op enkele loopminuten. Aan de overkant van het complex ligt het winkelcentrum ‘de Herenhof’, waar je naast 3 supermarkten ook leuke vers- en andere winkels hebt. Tevens zijn hier directe busverbindingen tussen het centrum & het station van Alphen aan den Rijn, maar ook een directe bus naar Schiphol. Ook ben je met een vogelvlucht op de uitvalswegen richting de grote steden in de Randstad.

Wonen aan de Vliestroom…
…is wonen in een buurt met veel groenvoorzieningen, nabij het Weteringpark en winkelcentrum ‘de Herenhof’. 

De indeling is als volgt:

De begane grond:
Via een groot parkeerterrein met vrij parkeren is het complex toegankelijk. Bij de overdekte entree tref je de brievenbussen en het bellenbord. Bij binnenkomst in de centrale hal de twee liften en het trappenhuis. Het appartement bevindt zich op de 3e verdieping. Ook is er vanaf de begane grond toegang tot de ca. 4 m2 grote (fietsen)berging.

Het appartement:
Via de overdekte galerij kom je bij de entree van de woning. Vanuit het tochtportaal heb je toegang tot de meterkast en via een tussendeur toegang tot de centraal gelegen hal. De hal vormt het hart van het appartement en biedt toegang tot alle ruimten in het appartement. 

De woonkamer:
Vanuit de hal de doorloop naar de woonkamer van ca. 19 m2 groot. Dankzij de fijne afmetingen kun je een gezellige zit- en eethoek creëren. Aan de achterzijde grote raampartijen die zorgen voor een natuurlijke lichtinval en een leuk zicht op het groen achter de woning. Hier is ook de loopdeur met glas naar het ruime balkon. Aansluitend aan de woonkamer de deels open keuken.

De keuken:
De keuken is deels betegeld en uitgevoerd met een L-vormig keukenblok in een lichte kleurstelling. Verder is er een afzuigkap aanwezig en is er veel bergruimte is de kasten. De keuken is momenteel deels afgesloten met een open doorloop. Je zou er ook voor kunnen kiezen de keuken geheel bij de woonkamer betrekken om zo een nog ruimtelijker gevoel te creëren. 

De badkamer & het toilet:
De badkamer is in het midden van de woning te vinden en is grotendeels betegeld in een neutrale kleurstelling. In de badkamer is een spiegel met planchet, een wastafel, een douchehoek met thermostaatkraan en het toilet aanwezig. Tevens is de badkamer de opstelplaats van de boiler.

De slaapkamer:
De slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning en is ca. 9 m2 groot. De slaapkamer beschikt over woning brede raampartijen, hierdoor kan de slaapkamer ook natuurlijk geventileerd worden en is er een fijne lichtinval.

Het balkon: 
Het balkon is gesitueerd op het oosten en is ca. 8 m2 groot. Deze fijne afmetingen maken dat je hier een heerlijk zitje kunt creëren, met in de zomer zicht op de groene boomtoppen en in de winter vrij uitzicht.

Overige bijzonderheden: 
•    Wanneer u een appartement koopt bent u van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaren. De stukken van deze vereniging zijn via ons kantoor digitaal verkrijgbaar. De servicekosten bedragen € 93,40 per maand. Daarnaast betaalt u een voorschotbedrag voor de verwarming van circa € 110,= per maand.
•    Koper is bekend dat het pand een voormalige huurwoning van Woonforte is. Verkoper heeft koper gemeld de woning zelf nooit te hebben bewoond en dus niet kan informeren over mogelijke gebreken van de woning. Dit risico is voor koper en daar is in de koopsom rekening mee gehouden. Koper heeft de mogelijkheid om voor zijn rekening een bouwkundige keurig te laten uitvoeren. Deze keuring dient plaats te vinden voor ondertekening van de koopovereenkomst doch uiterlijk binnen één week na mondelinge overeenkomst.
•    Voor de overdracht is een vaste projectnotaris aanwezig te weten notariskantoor Kroes & Partners te Alphen aan den Rijn
•    Huurders van Woonforte die hun huurwoning achterlaten hebben voorrang ten opzichte van een ieder en verkrijgen een korting van € 5000,- op de koopsom.
•    Als u de woning koopt gaat u akkoord met een zelfbewoningsverplichting. De zelfbewoningsverplichting houdt in dat u de woning koopt om zelf te bewonen (of u koopt het voor een eerstegraads familielid). Bij doorverkoop bent u als eigenaar verplicht om de zelfbewoningsplicht op te leggen aan een opvolgende koper (kettingbeding). Alle toekomstige eigenaren dienen de woning dus zelf te bewonen (of eerstegraads familie).
•    Als u de woning koopt met de korting van € 5000,= die u als huurder van Woonforte krijgt, dan gaat u akkoord met een verblijvingsbeding. Het verblijvingsbeding houdt in dat u de woning voor minimaal 3 jaar in eigendom dient te houden. In de eerste 3 jaar blijft u er zelf wonen (of eerstegraads familie) en kunt u de woning niet boetevrij verkopen. Koopt u de woning zonder de eerder genoemde korting, dan geldt er geen verblijvingsbeding.
•    Woonforte behoudt altijd het recht om de woning te gunnen aan de meest geschikte kandidaat.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.  
Bijzondere bepaling: Deze aanbieding is geheel vrijblijvend en wordt gedaan onder voorbehoud (schriftelijke) goedkeuring en ondertekening door (directie)eigenaar/eigenaresse/opdrachtgever.

Back To Top