Skip to content

Alphen aan den Rijn Venusstraat 290

Ruim 4-kamerappartement (85m2 woonoppervlakte) met een ruim balkon en eigen extra grote (fietsen) berging

De woning die wij je aanbieden is gelegen aan de Venusstraat en ligt op de 3e verdieping. De wijk is gerealiseerd met mooie siervijvers, groenstroken en volgroeide beplanting. Daarbij kent de wijk een speelse opzet met afwisselend hoog- en laagbouw. Zowel aan de voor- als de achterzijde van het complex is een vergunningsvrij parkeerterrein.

Het appartement kort en bondig samengevat:
• Een ruime woonkamer met toegang tot het balkon
• Een extra grote afsluitbare keuken
• De badkamer met douchegelegenheid en een wastafel
• Gescheiden toiletruimte
• 3 slaapkamers
• Een eigen extra grote (fietsen)berging van 11 m² op de begane grond
• Vergunningsvrij parkeren

De Venusstraat heeft een gunstige ligging in Alphen aan den Rijn. Voor de dagelijkse boodschappen tref je op enkele fietsminuten de winkelcentra de ‘Herenhof’ en de ‘Ridderhof’ alwaar je een diversiteit aan supermarkten, (vers)winkels en drogisterijen vindt. Bovendien is het complex gesitueerd aan de rand van een natuurrijke omgeving, recreatiegebied ‘Park Zegersloot’. Het recreatiegebied biedt verschillende voorzieningen, denk aan: wandel-, fiets- en ruiterpaden, speeltoestellen, horecagelegenheden, watersporten, buitensport gebied en een (honden)strand. Het levendige (stads)hart van Alphen aan den Rijn is op slechts 5 minuten fietsen te vinden. Met de bushalte voor de deur is er ook een goede busverbinding naar het NS-station.

Wonen aan de Venusstraat…
…is wonen nabij talloze voorzieningen, waaronder recreatiegebied Park Zegersloot

De indeling is als volgt:
De begane grond:
Het complex is toegankelijk via de afgesloten entree, met hier de postbussen en het bellenbord. Via de trap of aanwezige liften begeleiden we je naar de 3de verdieping. Via de buitenzijde van het complex zijn de (fietsen)bergingen toegankelijk.

Het appartement:
Via de overdekte galerij kom je bij de entree van het appartement. Bij binnenkomst de entreehal met garderobemogelijkheid en de toegangsdeuren naar de keuken en de tussenhal. Via de tussenhal bereikt u de woonkamer, de 3 slaapkamers, de toiletruimte en de badkamer.

De woonkamer:
De woonkamer van ca. 25 m2 is gedurende de dag heerlijk licht door het brede raampartij aan de achterzijde. Door de kamerbreedte van 4 meter is deze ruimte op verschillende manieren in te richten. De keuken kan op eenvoudige wijze bij de woonkamer betrokken worden. Vanuit de woonkamer zijn het balkon, tussenhal en de keuken toegankelijk.

De keuken:
De extra grote keuken van maar liefst 13 m² bevindt zich aan de voorzijde van het appartement. Door deze afmetingen en de mogelijkheid de keuken bij de woonkamer te betrekken heeft u veel opties bij het indelen. Er staat een recht keukenblok met lichte kastfronten, daarnaast is er praktische opbergruimte boven en onder het werkblad.

De badkamer & de toiletruimte:
De grotendeels betegelde badkamer is vanuit de centraal gelegen hal toegankelijk. Hier bevinden zich de douche, een wastafel en een spiegel met planchet. De toiletruimte is gescheiden van de badkamer en is voorzien van een fonteintje.

De slaapkamer:
Het appartement heeft maar liefst 3 slaapkamers. De hoofdslaapkamer is te vinden aan de voorzijde en is ca. 12 m2 groot. De overige 2 slaapkamers hebben een woonoppervlakte van
ca. 6 en 9 m². Alle 3 de slaapkamers zijn via de centraal gelegen hal te bereiken en zijn voorzien van grote raampartijen.

Het balkon:
Door de grote raampartijen in de woonkamer is er fijn contact met het balkon. Vanaf het balkon heeft u goed zich op de groenstrook die gelegen is achter het appartementencomplex. Door de afmetingen kunt u hier een fijn zitje creëren.

Overige bijzonderheden:
• Wanneer u een appartement koopt bent u van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaren. De stukken van deze vereniging zijn digitaal bij ons kantoor verkrijgbaar. De servicekosten voor het appartement bedragen € 317,75 per maand. De servicekosten voor de berging bedragen € 25,87. Voorschot stookkosten ca. € 100,- per maand.
• Om lid te worden van de Vereniging van Eigenaren betaald u eenmalig intredingskosten, de intredingskosten bedragen € 108,90.
• Koper is bekend dat het pand een voormalige huurwoning van Woonforte is. Verkoper heeft koper gemeld de woning zelf nooit te hebben bewoond en dus niet kan informeren over mogelijke gebreken van de woning. Dit risico is voor koper en daar is in de koopsom rekening mee gehouden. Koper heeft de mogelijkheid om voor zijn rekening een bouwkundige keurig te laten uitvoeren. Deze keuring dient plaats te vinden voor ondertekening van de koopovereenkomst doch uiterlijk binnen één week na mondelinge overeenkomst.
• Voor de overdracht is een vaste projectnotaris aanwezig te weten notariskantoor Kroes & Partners te Alphen aan den Rijn
• Huurders van Woonforte die hun huurwoning achterlaten hebben voorrang ten opzichte van een ieder en verkrijgen een korting van € 5000,- op de koopsom.
• Als u de woning koopt gaat u akkoord met een zelfbewoningsverplichting. De zelfbewoningsverplichting houdt in dat u de woning koopt om zelf te bewonen (of u koopt het voor een eerstegraads familielid). Bij doorverkoop bent u als eigenaar verplicht om de zelfbewoningsplicht op te leggen aan een opvolgende koper (kettingbeding). Alle toekomstige eigenaren dienen de woning dus zelf te bewonen (of eerstegraads familie).
• Als u de woning koopt met de korting van € 5000,- die u als huurder van Woonforte krijgt, dan gaat u akkoord met een verblijvingsbeding. Het verblijvingsbeding houdt in dat u de woning voor minimaal 3 jaar in eigendom dient te houden. In de eerste 3 jaar blijft u er zelf wonen (of eerstegraads familie) en kunt u de woning niet boetevrij verkopen. Koopt u de woning zonder de eerder genoemde korting, dan geldt er geen verblijvingsbeding.
• Woonforte behoudt altijd het recht om de woning te gunnen aan de meest geschikte kandidaat.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Bijzondere bepaling: Deze aanbieding is geheel vrijblijvend en wordt gedaan onder voorbehoud (schriftelijke) goedkeuring en ondertekening door (directie)eigenaar/eigenaresse/opdrachtgever.

Back To Top