Skip to content

Alphen aan den Rijn Stationsstraat 24

Prachtig gerenoveerd herenhuis van 186 m² groot, op loopafstand van het centrum & station van Alphen a/d Rijn

De ideale combinatie van oud & nieuw! Bijna alles wat u ziet aan karakteristieke elementen is teruggebracht naar het origineel, maar dan met nieuwe duurzame materialen. Zodat het karakter van toen gecombineerd gaat met het comfort van nu.

Alvast binnenkijken: https://youtu.be/_rjnr4Lca1g

De Stationsstraat 24 is in zijn geheel gerenoveerd, geïsoleerd en gemoderniseerd met behoudt van de karaktervolle stijlkenmerken. Er is uitsluitend gekozen voor hoogwaardige materialen om zo de statuur van de woning te behouden. De woning beschikt onder meer over een riante voor- en achtertuin, een woonkamer met open keuken van maar liefst 15 m diep, 2 badkamers, 3 slaapkamers en de mogelijkheid tot een 4e slaapkamer, een wasruimte en een bergvliering. Kortom 186 m² puur woongenot. Daarnaast is er in de ruim 11 meter diepe achtertuin een charmant, in de architectuur van het huis, gebouwd tuinhuis aanwezig.

Een greep uit de vele werkzaamheden die in dit herenhuis uitgevoerd zijn:

• Nieuwe Mahonie houten kozijnen met HR glas en nieuw SKG raam en deurbeslag
• Volledig geïsoleerd, energielabel B
• Betonnen begane grondvloer
• Gehele woning voorzien van vloerverwarming, per ruimte regelbaar
• Nieuwe elektrische installatie en alle gas, water en elektra leidingwerk vernieuwd
• Gehele woning voorzien van een luxe eikenhouten vloer in Hongaarse punt
• Gehele woning gestuukt met fraaie ornamenten op de plafonds
• Gehele woning karaktervolle paneel binnendeuren met architraven
• Voorgevel met knipvoeg en achtergevel gestuukt

De Stationsstraat is een van de oudste straten van Alphen aan den Rijn en wordt met regelmaat in de lokale historie beschreven. Vanaf het jaar 1900 ontstond in Alphen aan den Rijn een grote behoefte bij de meest welgestelden om in een eigen buurt te wonen in het centrum van het dorp. Zo ontstond een aaneengesloten herenhuisbebouwing aan de Stationsstraat en het nieuw ontwikkelde Burgemeester Visserpark.

De Stationsstraat kenmerkt zich door een grote en bovenal leuke diversiteit aan bebouwing.
U woont hier op minder dan 5 minuten loopafstand van het stadscentrum met gezellige horeca en een uiteenlopend winkelaanbod. Reist u graag met het OV of heeft u studerende kinderen? U woont op luttele minuten loopafstand van het NS-station. Tot slot bent u met 2-3 autominuten op de kruising van de N11 & N207 waarmee u alle grote steden in de Randstad binnen 30 minuten kunt bereiken.

Wonen aan de Stationsstraat…
…is wonen in één van de oudste en tevens mooiste straten van Alphen aan den Rijn. Voorheen bekend als de “Stationsweg”.

De indeling is als volgt, de begane grond:
Via een 9 meter diepe voortuin met een groot terras (zuid), is de voordeur van de woning toegankelijk. De voordeur is vernieuwd en gemaakt volgens het originele ontwerp. Bij binnenkomst betreedt u een statige en imposante entree met hoge plafonds, strak gestuukte wanden en een prachtige eikenhouten vloer in een Hongaarse punt. De hal biedt voldoende garderobe mogelijkheid en hier bevindt zich de meterkast. Vanuit de hal bereikt u via elegante paneeldeuren de woonkamer en toiletruimte. Zelfs het toilet is voorzien van een hoge kwaliteit afwerking met 5 marmeren platen en daarboven strak stucwerk. Verder zijn er een vrijhangend wandcloset en een fonteintje aanwezig. Tevens beschikt de gehele begane grond over vloerverwarming.

De keuken:
De keuken is evenals de wandkast door een meubelmaker op maat gemaakt. Het in de keuken gebruikte marmer komt overeen met de houthaard en de toiletruimte. De keuken is opgebouwd uit een hoge kastenwand met het kookgedeelte en een spoeleiland naar de kamer gericht.
Naast het spoeleiland is veel ruimte voor een eettafel tot wel 10/12 personen. Ook de keuken is licht dankzij grote raampartijen, hier eveneens openslaande deuren. De lichtinval wordt verstrekt door het op maat gemaakte zinken prieel dak dat als lichtstraat fungeert.

De keuken is voorzien van de navolgende Siemens inbouwapparatuur:

• Koel-/vriescombinatie
• Vaatwasser
• Combi-oven
• Inductiekookplaat
• Afzuigkap

De 1e verdieping:
Via de gestoffeerde trapopgang in de entreehal bereikt u de 1e verdieping. Een leuk detail is de originele sierlijke trapleuning. Bij bovenkomst betreedt u een lange overloop in dezelfde stijl afgewerkt als de begane grond. Strak gestuukte wanden, dezelfde eikenhouten vloer met witte plinten. Vanaf de overloop heeft u toegang tot 2 slaapkamers, de ruime en luxe badkamer met walk-in closet en de trapopgang naar de 2e verdieping.

De slaapkamers:
De master bedroom bevindt zich aan de voorzijde van de woning en is maar liefst 23 m² groot. Aan de voorzijde wederom prachtige grote raampartijen met openslaande deuren naar een balkon van ca. 5 m² groot. Door de raampartijen en vanaf het balkon heeft u leuk zicht op de stationsstraat.
De 2e slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning en is ca. 9 m² groot.

De badkamer:
De luxe badkamer is ca. 11 m² groot en bevindt zich aan de achterzijde. De eikenhouten vloer loopt ook voor een groot gedeelte door in de badkamer, alleen het douchegedeelte is betegeld. De badkamer is voorzien van een riante inloopdouche, een vrijstaand ligbad, een dubbel wastafelmeubel, een spiegel met verlichting en het 2e toilet. Ook heeft u vanuit de badkamer via een schuifdeur toegang tot de walk-in closet. Door het gebruik van hoogwaardige materialen, neutrale kleuren en zwarte detailleringen, voelt de badkamer als een echte oase van rust.

De 2e verdieping:
Via de trapopgang op de overloop bereikt u de 2e verdieping. U komt boven in een grote open ruimte die nog gedeeltelijk ingedeeld kan worden. Op deze verdieping kunnen eenvoudig twee ruime slaapkamers gerealiseerd worden. Een mooi contrast op deze verdieping is de strakke afwerking met de robuuste, originele balken. Verschillende raampartijen zorgen voor een mooie lichtinval. Door een hoogte is er een bergvliering gecreëerd. Op deze verdieping bevindt zich ook de 2e badkamer. De badkamer is in precies dezelfde stijl afgewerkt als de badkamer op de 1e verdieping. Er zijn hier een vrijhangend wandcloset, een inloopdouche, een wastafelmeubel en een spiegel met verlichting aanwezig. Als laatst op deze de verdieping, de wasruimte. In deze ruimte treft u de aansluitingen voor de wasapparatuur, de in cv- ketel, de waterontharder en een wastafel en veel extra opbergruimte.

De achtertuin:
De zonnige achtertuin van ca. 11 m diep is een fraai verlengstuk van de woonruimte. De tuin is grotendeels bestraat met authentieke klinkers en aan beide zijden borders met groen en een hardhouten schutting. De tuin is gelegen op het noorden maar door de diepte en vrije ligging geniet u van veel zonuren. Aan de achterzijde bevindt zich een tuinhuis/berging van ca. 13 m² groot. De berging is volledig in de dezelfde stijl als de woning gebouwd, volledig geïsoleerd en voorzien van dezelfde eikenhouten vloer als de woning. Ook is de berging toegankelijk via de Hedastraat.

Overige bijzonderheden:

• De woning beschikt over een domoticasysteem met onder andere lichtbediening voor iedere ruimte. Daarnaast is er naast de reguliere schakelaars de mogelijkheid om alle ruimtes middels de telefoon te verlichten.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Bijzondere bepaling: Deze aanbieding is geheel vrijblijvend en wordt gedaan onder voorbehoud (schriftelijke) goedkeuring en ondertekening door (directie)eigenaar/eigenaresse/opdrachtgever.

Back To Top