Skip to content

Alphen aan den Rijn Saffierstraat 81

“Royaal 4-kamerappartement (ca. 100 m²) met uitzicht op de Zegerplas en het omliggende groen”

Alvast binnenkijken: https://youtu.be/5zYpmmndQ1Y

De ligging van dit appartementencomplex is werkelijk uniek! Direct gelegen aan de Zegerplas met een vrij uitzicht over de achtergelegen groenstrook en het water. Het ruime 3/4-kamer appartement dat wij u aanbieden beschikt o.m. over een rijkelijk verlichte woonkamer met aansluitend een extra (slaap/eet)kamer en 2 grote slaapkamers. Tevens is het originele verwarmingssysteem vervangen door een energiezuinige methode waarbij restwarmte hergebruikt wordt en u een flinke reductie op de elektra rekening oplevert. Milieuvriendelijk en energiezuinig! Het 100 m² grote appartement wat wij u aanbieden is gelegen op de 2e verdieping, in de middelste van de 3 torens en beschikt over een aparte (fietsen)berging in de onderbouw.

Graag lichten wij alvast enkele kenmerken aan u toe:
• Ruime woonkamer (26 + 16 m²) met een prachtige lichtinval & uitzicht op de Zegerplas
• Een ruim opgezette afsluitbare keuken
• Woningbreed balkon op het zuidoosten
• Een ruime badkamer met en een gescheiden toiletruimte
• 2/3 slaapkamers

Op loopafstand winkelcentrum de Ridderhof met diverse verswinkels en supermarkten voor de dagelijkse boodschappen, tevens ook het volgroeide recreatiepark ‘Zegersloot’ met uiteenlopend aanbod van wandel-/fietspaden, horecaondernemingen en watersport mogelijkheden. De bereikbaarheid van de Saffierstraat is uitstekend te noemen een bushalte richting o.m. Schiphol en uitvalswegen N11/N207 richting de grote steden om de hoek. Op slechts enkele minuten fietsafstand bereikt u het bruisende, reeds vernieuwde centrum van Alphen aan den Rijn met een groot winkelaanbod, theater, bioscoop en vele horecagelegenheden.

Wonen op de Saffierstraat…
…is wonen aan (en met uitzicht over) Park Zegersloot, het recreatiepark en dé uitvalsbasis voor elke Alphenaar die op zoek is naar rust en ontspanning.

De indeling is als volgt:

De begane grond:
Via het ruime parkeerterrein aan de voorzijde van het complex krijgt u toegang tot de afgesloten entree met de intercominstallatie en de brievenbussen. De entree is in 2017 volledig vernieuwd en gemoderniseerd. Hier kunt u middels de lift of het trappenhuis de bovengelegen etages bereiken. Het appartement bevindt zich op de 2e verdieping.

Het appartement:
Via het trappenhuis en de lift is de 2e verdieping met toegangsdeur van het aangeboden appartement bereikbaar. Naast de voordeur bevindt zich tevens de meterkast. De ontvangsthal met belinstallatie beschikt over garderobemogelijkheid en begeleid u door naar de tussenhal, de woonkamer en de apart gelegen keuken.

De woonkamer:
De woonkamer ligt aan de achterzijde van het appartement en is gericht op de prachtige, natuurrijke omgeving met als eyecatcher het uitzicht op de Zegerplas. Naast de woonkamer ligt een extra zijkamer met toegang tot het balkon en de badkamer, de ruimtes hebben een open verbinding. De zijkamer vergroot de 26 m² grote woonkamer met een extra ca. 16 m² aan woonoppervlakte. De ruimte leent zich uitstekend als eetkamer of werkruimte. Ook kunt u de ruimte afsluiten en een 3e slaapkamer realiseren.

De keuken:
De keuken is apart gelegen en beschikt over een licht keukenblok in een rechte opstelling. De ruimte kan op verschillende manier ingericht worden door de riante afmeting. Daarnaast heeft u leuk zicht op de omliggende buurt d.m.v. de aluminium kozijnen met draai-/kiepramen. Deze raampartijen zorgen ook voor veel natuurlijk licht in de woonkamer.

De badkamer:
Via de tussenhal en de woonkamer is de badkamer toegankelijk. Hier treft u een deels betegelde ruimte voorzien van een ligbad met douchegelegenheid, een wastafel, een spiegel en de aansluitingspunten voor de was apparatuur.

De toiletruimte:
De toiletruimte is deels betegeld, voorzien van een fonteintje en via de tussenhal toegankelijk.

De slaapkamers:
Dit riante appartement biedt nog voldoende verbouwingsmogelijkheden. De 2 slaapkamers aan de noordzijde van ieder 9 m² groot kunnen d.m.v. het openbreken van de tussenmuur plaatsmaken voor één riante slaapkamer. Beide ruimten zijn net als de keuken voorzien van aluminium draai- en kiepramen en een breed ventilatierooster.

Het zonnige balkon:
Het appartement beschikt over een woningbreed balkon op het zuidoosten met prachtig groen uitzicht met daarachter de Zegerplas. De buitenruimte is toegankelijk via een loopdeur in de woonkamer.

Omgeving Zegersloot:
De Saffierstraat grenst direct aan de Zegerplas. De Zegerplas vormt het hart van recreatiegebied Zegersloot. Dé plek voor Alphenaren om te genieten van rust, groen, water én een gezellige dag horeca. Voor de actieve recreant is er een golfbaan, een onderwater duikpark met scheepswrakken, een waterskibaan en zijn ook diverse Alphense sportverenigingen in het gebied Zegersloot gevestigd. Uiteraard kunt u ook heerlijk wandelen-/fietsen en zelfs paardrijden over de kilometers lange wandel-, fiets- en ruiterpaden. Voor kinderen is er een grote kinderboerderij, een camping en een recreatiestrand met speeltuinen. Bezoekers centrum de Veenweide geeft meer informatie over de diversiteit in flora en fauna. Dichtbij het bezoekerscentrum treft u een weide waar loslopende Galloway runderen grazen. Het recreatiegebied is de laatste jaren door de gemeente Alphen aan den Rijn flink gerenoveerd met o.m. informatieborden, een nieuw recreatiestrand, een wandelvlonder door het water, herinrichting van de dag camping, een onderwaterpark voor duikers en verbetering van wandel- en fietspaden inclusief de verlichting.

Overige bijzonderheden:
• Wanneer u een appartement koopt bent u van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaren. De stukken van deze vereniging liggen ter inzage bij ons op kantoor. De servicekosten voor het appartement bedragen € 241,68 per maand, dit bedrag is exclusief voorschot stookkosten. De servicekosten voor de berging bedragen € 7,65.
• Het voorschot voor stookkosten wordt bepaald aan de hand van persoonlijk gebruik.
• Koper is bekend dat het pand een voormalige huurwoning is. Verkoper heeft koper gemeld de woning zelf nooit te hebben bewoond en dus niet kan informeren over mogelijke gebreken van de woning. Dit risico is voor koper en daar is in de koopsom rekening mee gehouden. Koper heeft de mogelijkheid om voor zijn rekening een bouwkundige keurig te laten uitvoeren. Deze keuring dient plaats te vinden voor ondertekening van de koopovereenkomst doch uiterlijk binnen één week na mondelinge overeenkomst.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Bijzondere bepaling: Deze aanbieding is geheel vrijblijvend en wordt gedaan onder voorbehoud (schriftelijke) goedkeuring en ondertekening door (directie)eigenaar/eigenaresse/opdrachtgever.

Back To Top