Skip to content

Alphen aan den Rijn Saffierstraat 49

Hoog en royaal appartement van ca. 120 m² met weids uitzicht over de Zegerplas en het omliggende groen

De ligging van dit appartementencomplex is werkelijk uniek! Direct gelegen aan de Zegerplas met een vrij uitzicht over de achtergelegen groenstrook en het water. Het ruime 4/5-kamer appartement dat wij u aanbieden beschikt o.m. over een rijkelijk verlichte woonkamer met aansluitend een extra zijkamer en 3 grote slaapkamers. Tevens is het originele verwarmingssysteem vervangen door een energiezuinige methode waarbij restwarmte hergebruikt wordt en u een flinke reductie op de elektra rekening oplevert. Milieuvriendelijk en energiezuinig! Het 120 m² grote appartement wat wij u aanbieden is gelegen op de 9e verdieping, in de 1e van de 3 torens en beschikt over een aparte (fietsen)berging op de begane grond.

Alvast binnenkijken: https://youtu.be/M_7UkcDBwl4

Graag lichten wij alvast enkele kenmerken aan u toe:
• Ruime woonkamer (30 m²) en zijkamer (17 m²) met een prachtige lichtinval en weids uitzicht over de Zegerplas
• Een ruim opgezette afsluitbare keuken
• Woning breed balkon op het zuidoosten
• Een ruime badkamer en een gescheiden toiletruimte
• 3 grote slaapkamers met mogelijkheid tot 4 slaapkamers
• Extra grote fietsen berging van ca. 10 m² groot op de begane grond

Op loopafstand winkelcentrum de Ridderhof met diverse verswinkels en supermarkten voor de dagelijkse boodschappen, tevens ook het volgroeide recreatiepark ‘Zegersloot’ met uiteenlopend aanbod van wandel-/fietspaden, horecaondernemingen en watersport mogelijkheden. De bereik- baarheid van de Saffierstraat is uitstekend te noemen een bushalte richting o.m. Schiphol en uitvalswegen N11/N207 richting de grote steden om de hoek. Op slechts enkele minuten fiets-afstand bereikt u het bruisende, reeds vernieuwde centrum van Alphen aan den Rijn met een groot winkelaanbod, theater, bioscoop en vele horecagelegenheden.

Wonen aan de Saffierstraat…
…is wonen aan het recreatiepark “Zegersloot” waarop u evengoed prachtig zicht heeft.

De indeling is als volgt:
De begane grond:

Via het grote parkeerterrein aan de voorzijde van het complex krijgt u toegang tot de afgesloten entree met de intercominstallatie en de brievenbussen. De entree is in 2017 volledig vernieuwd en gemoderniseerd. Hier kunt u middels de lift of het trappenhuis de bovengelegen etages bereiken. Het appartement bevindt zich op de 9e verdieping. Ook heeft u op de begane grond toegang tot de (fietsen)berging van ca. 10 m² groot.

Het appartement:
Via het trappenhuis en de lift is de 9e verdieping met toegangsdeur van het aangeboden appartement bereikbaar. De ontvangsthal met belinstallatie beschikt over de mogelijkheid voor een garderobe en geeft u toegang tot de woonkamer en de afsluitbare keuken.

De woonkamer:
De woonkamer ligt aan de achterzijde van het appartement en is gericht op de prachtige, natuurrijke omgeving met als eyecatcher het uitzicht over Park Zegerplas. Naast de woonkamer lig een extra zijkamer met toegang tot het balkon, de ruimtes hebben een open verbinding. De zijkamer vergroot de 30 m2 grote woonkamer met een extra ca. 17 m² aan woonoppervlakte. De ruimte leent zich uitstekend als eetkamer of werkruimte. Ook kunt u de ruimte afsluiten en een 4e slaapkamer realiseren.

De keuken:
De afsluitbare keuken ligt aan de voorzijde van het appartement en beschikt over een riant L-vormig keukenblok. Het keukenblok is voorzien van veel bergruimte, een gaskookplaat, een afzuigkap, een magnetron en een oven. In de keuken zijn grote raampartijen aanwezig die zorgen voor een natuurlijke verlichting en leuk zicht op de buurt. Ook is er een ventilatierooster aanwezig, hierdoor kan de ruimte natuurlijk worden geventileerd.

De badkamer & de toiletruimte:
Vanuit de tussen hal heeft u toegang tot de badkamer. De badkamer is grotendeels betegeld in een neutrale kleurstelling en is voorzien van een douchehoek, een wastafel met meubel en een spiegel met verlichting. Ook zijn hier de aansluitpunten voor de wasapparatuur gesitueerd.
De gescheiden toiletruimte is deels betegeld, voorzien van een fonteintje en is via de tussenhal toegankelijk.

De slaapkamers:
Dit riante appartement beschikt over 3 ruim bemeten slaapkamers. De hoofdslaapkamer is toegankelijk vanuit de woonkamer en is ca. 16 m² groot. De andere 2 slaapkamers van ieder 9 m² groot zijn toegankelijk vanuit de tussen hal. Door het doorbreken van de tussen wand zou 1 extra grote slaapkamer te realiseren zijn. De 3 slaapkamers zijn net als de keuken voorzien van aluminium draai- en kiepramen en een brede ventilatieroosters.

Inpandige bergruimte:
Vanuit de tussenhal heeft u toegang tot een praktische inpandige berging van ca. 5 m² groot.

Het balkon:
Het appartement beschikt over een woning breed balkon op het zuidoosten met een schitterend uitzicht over de Zegerplas en de omgeving. De buitenruimte is toegankelijk via een deur in de zijkamer bij de woonkamer.

Omgeving Zegersloot:
De Saffierstraat grenst direct aan de Zegerplas. De Zegerplas vormt het hart van recreatiegebied Zegersloot. Dé plek voor Alphenaren om te genieten van rust, groen, water én gezellige dag horeca. Voor de actieve recreant is er een golfbaan, een onderwater duikpark met scheepswrak-ken, een waterskibaan en zijn ook diverse Alphense sportverenigingen in het gebied Zegersloot gevestigd. Uiteraard kunt u ook heerlijk wandelen-/fietsen en zelfs paardrijden over de kilometers-lange wandel-, fiets- en ruiterpaden. Voor kinderen is er een grote kinderboerderij, een dag camping en een recreatiestrand met speeltuinen. Bezoekers centrum de Veenweide geeft meer informatie over de diversiteit in flora en fauna. Dichtbij het bezoekers centrum treft u een weide waar loslopende Galloway runderen grazen. Het recreatie gebied is de laatste jaren door de Gemeente Alphen aan den Rijn flink gerenoveerd met o.m. informatieborden, een nieuw recreatiestrand, een wandelvlonder door het water, herinrichting van de dag camping, een onderwaterpark voor duikers en verbetering van wandel- en fietspaden inclusief de verlichting.

Overige bijzonderheden:
• Wanneer u een appartement koopt bent u van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaren. De stukken van deze vereniging zijn digitaal via ons kantoor verkrijgbaar. De servicekosten bedragen € 246,77 per maand. Het maandelijks voorschot voor stookkosten bedraagt € 361,81.
• Koper is bekend dat het pand een voormalige huurwoning is. Verkoper heeft koper gemeld de woning zelf nooit te hebben bewoond en dus niet kan informeren over mogelijke gebreken van de woning. Dit risico is voor koper en daar is in de koopsom rekening mee gehouden. Koper heeft de mogelijkheid om voor zijn rekening een bouwkundige keurig te laten uitvoeren. Deze keuring dient plaats te vinden voor ondertekening van de koopovereenkomst doch uiterlijk binnen één week na mondelinge overeenkomst.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Bijzondere bepaling: Deze aanbieding is geheel vrijblijvend en wordt gedaan onder voorbehoud (schriftelijke) goedkeuring en ondertekening door (directie)eigenaar/eigenaresse/opdrachtgever.

Back To Top