Skip to content

Alphen aan den Rijn Raadhuisstraat 223

Bijzonder object: woonhuis aan de Oude Rijn, separate bovenwoning en winkelpand

In het centrum van Alphen a/d Rijn

let op! getoonde kenmerken Funda zijn van huis nr 225. Overige gegevens treft u in de tekst.

Alvast binnekijken: https://youtu.be/rSJJtqFzht8

Betreed de charme van het verleden in deze unieke woning, die zijn oorsprong vindt in het begin van de 20e eeuw. Gelegen op een locatie die oprecht als uniek kan worden bestempeld, neemt deze historische woning een prominente plek in midden in het centrum. De woning is gesitueerd aan het begin van de gezellige Raadhuisstraat, omringd door tal van winkels en horecagelegenheden. Een bijzonder kenmerk van deze woning is de royale tuin die zich uitstrekt langs de oevers van de Oude Rijn, waardoor u kunt genieten van een oase van rust en groen te midden van stedelijke levendigheid.

Het woonhuis is gesitueerd aan de Raadhuisstraat 225. Maar met de woning koopt u ook een bedrijfs/winkelruimte en een bovenwoning. De bedrijfsruimte (thans verhuurd) is direct gelegen op de begane grond naast de hoofdwoning, met adres Raadhuisstraat 223 A. De bovenwoning is naast boven de bedrijfsruimte gelegen, met adres Raadhuisstraat 223.

Het object bevindt zich midden in het centrum van Alphen aan den Rijn. U vindt in de buurt o.m. (basis)scholen, een stadspark, speelpleintjes en het gezellige stadscentrum van Alphen. Vlakbij de woning vrijwel alle openbaarvervoervoorzieningen die u nodig heeft, met vlakbij het NS-treinstation en verschillende busverbindingen o.m. rechtstreeks naar Schiphol. Met de auto bereikt u in slechts enkele minuten de kruising van de N11 en N207, vanwaar u de gehele Randstad kunt bereiken binnen 30 autominuten.

Kortom, een object waarbij de sfeer en romantiek van de 19e eeuw bewaard is gebleven en u tal van mogelijkheden te bieden heeft. Een waar genot om te kunnen wonen en/of werken. Hieronder zullen het woonhuis, het bedrijfspand en het appartement afzonderlijk van elkaar beschreven worden.

Wonen aan de Raadhuisstraat…
…is wonen met alle de denkbare voorzieningen binnen een handbereik.

De indeling is als volgt, de begane grond van de hoofdwoning:

Bij binnenkomst betreedt u de ruime hal. Hier vindt u direct links een verdiepte provisiekast gevolgd door de trapopgang, een trapkast en de toiletruimte. Tevens bevindt zich hier ook de deur naar de woonkamer. De hal heeft een prachtige originele granitovloer.

De woonkamer:
Als centraal punt van de woning de royale doorzon woonkamer van maar liefst 82 m². De woonkamer die zowel uitnodigend als ruimtelijk is, beschikt over een prachtige toetreding van natuurlijk licht door middel van de riante raamvlakken. In de zomerperiode is de achtertuin d.m.v. de schuifpui een prachtig verlengstuk. Mede hierdoor hoort u vanuit de zithoek het kabbelende water op de achtergrond. Tevens is de woonkamer voorzien van een gashaard en inbouwspots in het plafond.

De keuken:
Via een open doorgang is de riante keuken bereikbaar. De huidige keuken heeft een hoekopstelling, samengesteld met hoogglans kastfronten en een natuurstenen werkblad.

De keuken is voorzien van de navolgende inbouwapparatuur:
• Koelkast
• Combimagnetron
• Vaatwasser
• Inductiekookplaat
• Afzuigkap

In de zomerperiode heeft u vanuit de keuken toegang middels de openslaande deuren tot het overdekte terras.

De 1e verdieping:

Middels de fraai vormgegeven originele trap bereikt u de overloop van de 1e verdieping, met een vide in het trapgat. Vanaf de overloop heeft u toegang tot 3 slaapkamers en de ruime badkamer. Ook kunt hiervandaan naar de 2e verdieping via de trapopgang.

De slaapkamers:

De 3 slaapkamers zijn verdeeld over de verdieping met de grootste van ca. 18 m² aan de achterzijde, grenzend aan de badkamer en met doorgang naar het overdekte balkon met prachtig zicht op het vaarwater.
Aan de voorzijde van de woning vindt u de andere 2 slaapkamers van de 1e verdieping. De 9 en 13 m² grote slaapkamers beschikken beide over een vaste kast.

De badkamer:

Vanuit de overloop bereikt u de badkamer. De badkamer is volledig betegeld met mooie grote witte wandtegels en donkere vloertegels. De badkamer is voorzien van een riante inloopdouche met een glazen scheidingswand, een wit wastafelmeubel, een spiegelkast en in de badkamer bevindt zich de aansluiting voor de wasmachine en droger.

De 2de verdieping:

De ruime zolder is een fijne ruimte om te gebruiken als bijvoorbeeld slaapkamer of hobbyruimte.
Dit is ook de ruimte waar de cv-ketel zich bevindt en er is een extra wastafel en spiegel. Zodoende is hier ook eenvoudig een wasmachine aansluiting te realiseren.

De achtertuin:

De achtertuin is gelegen over de gehele breedte van het pand en direct aan de Oude Rijn. De achtertuin ligt op het westen. Met een breedte van 14m, is er in de achtertuin altijd een plekje te vinden in de zon. De achtertuin heeft een ruime overkapping van ca. 20 m². De overkapping grenst aan de keuken. Door de overkapping kunt u het gehele jaar door genieten van het prachtige uitzicht en de vrije ligging aan de Oude Rijn. In de achtertuin staat een grote berging.

Raadhuisstraat 225
Woonoppervlakte : 187 m2
Inhoud : 664 m3
Bergruimte : 13 m2

Raadhuisstraat 223
Woonoppervlakte : 101 m2
Inhoud : 358 m3

Raadhuisstraat 223 A
Gebruiksoppervlakte : 33 m2
Inhoud : 116 m3

Bijzonderheden:
• Het winkelpand Raadhuisstraat 223 A is thans verhuurd.
• Het voortgezet gebruik voor de aanwezige boothelling is voor risico van koper.
• Raadhuisstraat 223 heeft een eigen cv-installatie en meterkast
• Raadhuisstraat 223A heeft een eigen boiler en elektrische verwarming, echter geen eigen meter. Het energieverbruik loopt via de meter van nr. 225.
• Er is thans geen splitsingsakte aanwezig die een losse verkoop van adressen mogelijk maakt, dit is in overleg wel bespreekbaar.
• Koper wordt gewezen op de overdrachtsbelasting, hoofdverblijf c.q. deel voor eigen gebruik is 2% overdrachtsbelasting. Beleggingen c.q. 2de woning of bedrijfspand is 10,4% overdrachtsbelasting. Koper is zelf verantwoordelijk de verdeling hiervan dit met zijn taxateur en notaris af te stemmen.

Technische gegevens:

Raadhuisstraat 225
Cv installatie / warmwater : combiketel: Nefit Ecomline HR, bouwjaar: onbekend
Elektrische installatie : 10 groepen, 1 aardlekschakelaar
Energielabel: : D

Raadhuisstraat 223
Cv installatie / warmwater : combiketel: Nefit Trendline HR, bouwjaar: 2022
Elektrische installatie : 6 groepen aardlekautomaat
Energielabel: : D

Raadhuisstraat 223 A
Cv installatie / warmwater : elektrische verwarming / boiler
Elektrische installatie : 4 groepen, 1 aardlekschakelaar
Energielabel: : A+

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Bijzondere bepaling: Deze aanbieding is geheel vrijblijvend en wordt gedaan onder voorbehoud (schriftelijke) goedkeuring en ondertekening door (directie)eigenaar/eigenaresse/opdrachtgever.

Back To Top