Skip to content

Alphen aan den Rijn Bilderdijkstraat 1

Hoekwoning aan de rand van het centrum van Alphen aan den Rijn met een grote berging en een zonnige tuin

In de karakteristieke Bilderdijkstraat, ook wel de kromste straat van Alphen aan den Rijn, geniet je van de gezelligheid van een centrumwijk maar woon je net buiten de echte drukte van het centrum. De Bilderdijkstraat 1 is een karakteristieke woning met veel potentie. De woning dient nog geheel naar eigen smaak afgewerkt te worden, maar biedt bijzonder veel mogelijkheden.

Alvast binnenkijken: https://youtu.be/zGCWv0K9m08

Vooruitlopend op de presentatie, de Bilderdijkstraat 1 alvast samengevat:
• Op een TOP locatie, slechts 5min. loopafstand van het Stadshart
• Een gezellige en lichte woonkamer
• Een afsluitbare keuken die doormiddel van een uitbouw vergroot kan worden
• Een badkamer en separate toiletruimte
• 3 slaapkamers op de 1e verdieping
• Een 2e verdieping met potentieel woonoppervlakte
• Een vrij gelegen tuin op het zuidwesten waar u de hele dag zon heeft
• Een berging/garage van ca. 28 m²

De woning heeft een heel geliefde ligging op slechts 5 min. lopen van het stadscentrum, maar toch net buiten de drukte. Verder ligt het NS-station op 5 min. fietsen met het bijbehorende busstation. Dit karakteristieke stukje Alphen kenmerkt zich door de jaren ’30 bouwstijl in mooie oude centrumstraten met ook scholen, recreatiegebied Zegersloot en busverbindingen in de directe omgeving van de woning. In het centrum vindt u een gemêleerd aanbod van winkels, supermarkten, diverse (nieuwe) horecagelegenheden én het theater Castellum. Tevens is er op loopafstand van de woning iedere woensdag en zaterdag een (vers)markt. Daarbij is in slechts 5 min. met de auto de kruising van de N11 en N207 bereikbaar vanwaar je alle grote steden in de Randstad gemakkelijk kunt bereiken binnen 30 min. Hoe centraal wil je wonen?

Wonen aan de Bilderdijkstraat…
…is wonen nabij het hart van Alphen aan den Rijn! Hier treft u terrassen langs het water en een divers winkelaanbod. Daarnaast vindt u voor ontspanning ook recreatie- en sportparken in de nabije omgeving.

De indeling is als volgt, de begane grond:
Middels de voortuin bereikt u de originele karaktervolle voordeur van de woning. U betreedt een entreehal waar u de mogelijkheid heeft voor een garderobe. Ook heeft u vanuit deze hal toegang tot de toiletruimte, de trapkast, de woonkamer en de trapopgang naar boven. De gemoderniseerde toiletruimte is deels betegeld in een neutrale kleurstelling en is voorzien van een vrij hangend wandcloset met een inbouw reservoir.

De woonkamer:
De woning beschikt over een ruime woonkamer met grote raampartijen aan de voor- en achterzijde, ook is er een zijraam aanwezig door de hoekligging. De woonkamer is nu ca. 27 m² groot maar kan aan de achterzijde uitgebouwd worden, daardoor kunt u een grotere woonkamer met een open keuken realiseren. In de woonkamer is een praktische trapkast aanwezig en u heeft toegang tot de keuken.

De keuken:
Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de afsluitbare keuken. De keuken is voorzien van een keukenblok in een rechte opstelling met een oven, een gasfornuis en een afzuigkap. Ook bevinden de aansluitpunten van de wasmachine zich in de keuken. De keuken is erg licht dankzij een grote raampartij. Zoals eerder genoemd kan er doormiddel van een uitbouw een extra grote open keuken gerealiseerd worden. Vanuit de keuken heeft u toegang tot een tussenhal met hier de cv-ketel, een loopdeur naar de tuin en toegang tot de badkamer.

De badkamer:
Vanuit de tussenhal aan de achterzijde van de woning is de badkamer toegankelijk. De badkamer is geheel betegeld en is voorzien van een douchehoek, een wastafel en een spiegel met planchet.

De 1e verdieping:
Middels de trapopgang in de hal bereikt u de 1e verdieping. Vanaf de overloop van de 1e verdieping zijn 3 slaapkamers en een trap naar de 2e verdieping toegankelijk. Leuk detail! Alle originele paneeldeuren zijn nog aanwezig.

De slaapkamers:
Op deze verdieping zijn 3 slaapkamers toegankelijk. De grootste ligt aan de voorzijde en is ca. 12 m² groot. Deze slaapkamer heeft toegang tot een grote vaste kast en er zijn grote raampartijen aanwezig. De andere 2 slaapkamers liggen aan de achterzijde en zijn ca. 5 en 8 m² groot. De kamer van 8 m² groot beschikt over een vaste kast. In de kamer van 5 m² groot is een loopdeur naar het platte dak aanwezig, deze slaapkamer zou ook als badkamer ingericht kunnen worden.

De 2e verdieping:
Middels een trap bereikt u de 2e verdieping. Deze verdieping heeft een nokhoogte van ca. 2.05 m. Door het plaatsen van een dakkapel of een nokverhoging kan hier een volwaardige verdieping gecreëerd worden met 1 grote of 2 kleinere slaapkamers. Deze verdieping beschikt dus over veel potentieel woonoppervlakte.

De achtertuin:
De woning beschikt over een diepe achtertuin. De tuin is volledig betegeld en ligt helemaal vrij. De combinatie van de diepte, de vrije ligging en de ligging op het westen maken dat u hier daadwerkelijk de hele dag de zon in uw achtertuin heeft. Momenteel staat er een verouderde grote garage met berging aan de achterzijde van de tuin. U kunt ervoor kiezen deze te verkleinen of af te breken en een nieuwe kleinere berging te plaatsen. Zo creëert u een zeer riante achtertuin.

De berging met garage:
Vanuit de tuin is de berging toegankelijk, vanuit deze berging is er een vrije doorloop naar de garage. Samen beschikt u hier over maar liefst 28 m² bergruimte.
Voor de klusser of motorliefhebber ideaal! Maar u kunt ook kiezen voor een minder grote berging en een grotere tuin, wat kiest u?

Bijzonderheden:
• Koper koopt de woning ‘as is, where is’. Verkoper heeft koper gemeld de woning zelf recentelijk niet te hebben bewoond en dus niet kan informeren over mogelijke gebreken van de woning. Dit risico is voor koper en daar is in de koopsom rekening mee gehouden. Koper heeft de mogelijkheid om voor zijn rekening onderzoek naar asbest, bodem, dan wel de bouwkundige staat te laten uitvoeren. Deze keuring dient plaats te vinden voor ondertekening van de koopovereenkomst.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Bijzondere bepaling: Deze aanbieding is geheel vrijblijvend en wordt gedaan onder voorbehoud (schriftelijke) goedkeuring en ondertekening door (directie)eigenaar/eigenaresse/opdrachtgever.

Back To Top