skip to Main Content

Wethouder Van As verricht feestelijke handeling 2e fase DOK2404

‘Rijnhaven wordt steeds diverser qua bewoners’

Wethouder Van As verricht feestelijke handeling 2e fase DOK2404

‘Ik ben heel blij dat hier drie mooie havenhuizen komen en 18 middeldure huurappartementen. In de 1e fase van DOK2404 zijn vooral senioren komen wonen. Dat maakt dat de Rijnhaven een diverse wijk aan het worden is. Zeker als het Ruimtemaken ook nog lukt om op de volgende kavel 48 betaalbare koopwoningen te realiseren’. Die woorden sprak wethouder Gerard van As van Alphen aan den Rijn bij de feestelijke handeling van de 2e fase van DOK2404.

DOK2404 is twee jaar geleden als eerste woningbouwproject in de Rijnhaven van Alphen aan den Rijn gerealiseerd. Zowel de 1e als de 2e fase is een gezamenlijke ontwikkeling van Ruimtemaken en Vink Bouw. Inmiddels transformeert het bedrijventerrein rond de Rijnhaven steeds meer tot een gewilde plek om te wonen, werken en bezoeken.

Duurzaam concept
Directeur Rob de Kuiper van de Vink Bouw lichtte tijdens de handeling toe dat bij de realisatie van DOK2404 als een van de eerste projecten in het land circulair beton wordt gebruikt. Via New Horizon, een bedrijf dat zich richt op duurzame sloop en hergebruik van materialen, wordt beton uit gesloopte gebouwen geoogst en deze grondstoffen worden hergebruikt voor DOK2404. ‘Dat is belangrijk in het kader van materiaal schaarste en de huidige stikstofproblemen waar we voor staan. Het draagt er hopelijk toe bij dat de bouw minder snel stil hoeft te liggen door die stikstofproblemen’, memoreerde De Kuiper.

De starthandeling zelf bestond uit het aansnijden van een grote taart met een opdruk van het bouwproject. De wethouder verrichtte de handeling samen met kinderen van kopers. De 2e fase van DOK2404 wordt naar verwachting in het voorjaar van 2023 opgeleverd.

Meer informatie, niet voor publicatie
Voor meer informatie over DOK2404 kunt u contact opnemen met Theo Dohle, tel. 06 2455 6049 of dohle@ruimtemaken.eu. Via hem kunnen ook foto’s van het project en de starthandeling aangevraagd worden. Meer informatie over de ontwikkeling van de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn is te vinden op www.meeraanrijnhaven.nl

 

Bekijk alle nieuwsberichten

De bouw van nieuwbouwproject De Kroon is in volle gang!

De bouw van de 48 appartementen en 11 royale stadsvilla's van nieuwbouwproject De Kroon van…

Lees meer

Zo verhuist Nederland: Waddinxveen relatief meest in trek, Laren ‘wint’ bij ouderen”

Een leuk nieuwsbericht, afkomstig van de NOS. Wij zijn er trots op dat Koppes Makelaardij…

Lees meer
Back To Top