skip to Main Content
Nieuwsartikel-huizenprijzen-stijging-koppesmakelaardij

Rabobank verwacht dat huizen 8 procent duurder worden

Experts van de Rabobank verwachten dit jaar dat huizen 8 procent duurder worden. Voor het jaar 2022 voorzien zij een huisprijsstijging van gemiddeld 4 procent. Eind vorig jaar hield Rabobank het nog op een gemiddelde huizenprijsgroei van respectievelijk 5,5 procent en 2,5 procent. Maar zij hebben hun verwachtingen bijgesteld omdat de economische vooruitzichten voor Nederland zijn verbeterd, het huizentekort groot is en de hypotheekrente nog steeds laag is.

Invloed arbeidsmarkt

In een verklaring verwijst woningmarkteconoom Carola de Groot onder meer naar het beeld voor de arbeidsmarkt, dat van invloed is op de ontwikkelingen op de woningmarkt. “Vooral de werkeloosheid loopt naar verwachting minder op dan eerder voorzien. Daarnaast speelt de aanhoudende krapte op de woningmarkt een rol in de opwaartse prijsontwikkeling. Bovendien zijn de financieringsmogelijkheden van potentiële huizenkopers momenteel erg gunstig.

Laag aanbod

De Rabobank verwacht dat er dit jaar minder huizen worden verkocht dan vorig jaar. In het jaar 2020 werden er 236.000 huizen verwacht, dit jaar komt dat naar verwachting rond de 220.000 te liggen. In het jaar 2022 zal dat aantal nog iets dalen naar 210.000. Dat er naar verwachting minder huizen worden verkocht, ligt vooral aan het lage aanbod.

Onzekerheid blijft groot

De bank benadrukt dat de onzekerheid op de woningmarkt groot blijft. Het effect op de woningmarkt van de coronacrisis en de werkeloosheid die daar naar verwachting op termijn bij komt kijken is nog altijd onduidelijk.

Bron: nu.nl

Bekijk alle nieuwsberichten
De Toussaint Koppes Makelaardij

Nieuwbouwproject De Toussaint is succesvol verkocht!

Het prachtige nieuwbouwproject ‘De Toussaint’ op de locatie van de voormalige V&D aan de van…

Lees meer
Taart Nieuwbouwproject Zuyd

Nieuwbouwproject Zuyd voor 100% verkocht!

Het is tijd voor een feestelijk moment met taart. Na bemiddeling in de grondtransactie door…

Lees meer
Back To Top