Skip to content

Alphen aan den Rijn Kop West Alphen aan den Rijn

Project in ontwikkeling

Ontdek een nieuw stukje Alphen aan den Rijn

Op de kop van de Rijnhaven, aan de Hoorn 75/77/79 en de Ondernemingsweg 1A in Alphen aan den Rijn liggen een verouderd bedrijfspand en een grote bouwkavel. Deze vormen letterlijk de verbinding tussen het oostelijk en westelijk deel van de Rijnhaven. De oostkant van de haven wordt de komende jaren getransformeerd in een nieuw woon en werkgebied. Op deze bijzondere locatie ontwikkelen Janssen de Jong en Lingotto; Kop West.

Een plek om te wonen, werken en leven
De meest interessante plekken in steden zijn de plekken met een zekere dichtheid en plekken waar van alles gebeurt. Zo ook in Kop West en de weidsheid van de haven biedt hier alle ruimte toe. Hier wordt straks gewoond, gewerkt, verkocht, gerecreëerd, gefietst, gewandeld en gevaren. Men kan in Kop West flaneren, gezien en bekeken worden. Met andere woorden; hier wordt geleefd! Kop West is er niet alleen voor de bewoners en bedrijven van de nieuwe gebouwen, maar voor alle bewoners en bezoekers van Alphen. Het wordt een plek voor ontmoeting. Er komen buitenruimtes die bewoners uitnodigen voor gebruik en verbinding en die uitnodigend zullen zijn voor passanten met hun bootje. Ook de openbare ruimtes zullen uitdagen tot ontmoeting en interactie. Hier kan je genieten, sporten, spelen, zitten en chillen.

Dit is ook het unieke aan Kop West. Het biedt een balans tussen wonen en werken die anders is. De oostzijde van Kop West sluit perfect aan op de nieuwe stadswijk Rijnhaven-Oost. De kwaliteit van het water en de mogelijkheid om goed aan te sluiten bij de overkant maken dit een perfecte plek voor circa 300 woningen, gemengd met werken en voorzieningen. Aan de westzijde van het gebied, de overgang richting het te handhaven bedrijventerrein, ligt het accent op werken met circa 15.000 m2 ruimte voor maakplekken, kantoorlofts, showrooms en bedrijfsruimte.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen schrijft u zich vrijblijvend in op de projectwebsite voor de nieuwsbrief.

Back To Top