skip to Main Content

Kavel 2

Alphen aan den Rijn
€ 875.000,-

Omschrijving

Kavel 2 Landgoed Verboom

– de kavel is direct aan het water gesitueerd
– ligging ineen prachtig boslandschap
– u wordt eigenaar van het landgoed met alle fiscale voordelen!
– afwijkende beeldkwaliteit ingetogen chique!

Het landgoed wordt volledig aangelegd, u hoeft hier zelf niets voor te doen. Op het landgoed van bijna 7ha worden vier prive kavels gerealiseerd. Alle kavels hebben een oppervlakte van circa 1.750 m². De kavels worden bouwrijp opgeleverd.

Als eigenaar van kavel 2 wordt u ook eigenaar van het landgoed waarbij u van de navolgende voordelen gebruik kan maken:

De eigenaar van kavel 2 dient het landgoed zelf te onderhouden. Met deze instandhoudingsplicht wordt het gebied onderhouden conform het inrichtingsplan. Het eerste jaar na de oplevering van het landgoed is het onderhoud vrij, de kosten zijn bij de kavel koopsom inbegrepen. Voor de jaren erna is er indien gewenst een onderhoudsplan op aanvraag inzichtelijk. Fiscale voordelen Het landgoed en kavel 2 (maar ook de woning die u zelf gaat realiseren) worden mee gerangschikt in de NSW. Dit betekend dat u bepaalde fiscale voordelen geniet. De NSW biedt voordeel voor verschillende soorten belastingen. Het gaat hierbij om:
• Onroerendezaakbelasting (OZB). Er wordt geen OZB geheven op de grond van een landgoed. Voor woningen en dienstgebouwen wordt een lagere waarde (bestemmingswaarde) berekend.
• Inkomstenbelasting. De onbebouwde gronden van een NSW landgoed is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing op de inkomstenbelasting. Ook is het woningforfait lager (vanwege de bestemmingswaarde), waardoor er minder inkomstenbelasting hoeft te worden betaald.
• Vennootschapsbelasting. Vrijstelling hiervan is mogelijk wanneer een NSW-landgoed eigenaar zich voornamelijk richt op instandhouding van het landgoed, en daarnaast geen eigen onderneming drijft.
• Erfbelasting. Wanneer het landgoed opengesteld is wordt de bestemmingswaarde op nul gezet. Er wordt dan geen successierecht, schenkingsrecht of recht van overgang berekend op het moment dat dit ter sprake komt. let op het gaat hier om een voorwaardelijke vrijstelling.

Ontsluiting
Om de toegang naar de kavel zichtbaar te maken, wordt elke inrit gemarkeerd met een toegangspoort. Zo is duidelijk waar het (semi-)publieke domein overgaat naar een privaat domein. Op de gearceerde zone in de
tekening is te zien, waar de toegangspoort gepositioneerd mag worden.

Footprint
Op elke kavel mag in ieder geval één vrijstaande woning worden gerealiseerd. De footprint van het hoofdgebouw en bijgebouw(en) samen bedraagt maximaal 350 m².

Volume
Het volume van het hoofdgebouw mag maximaal 1.750 m³ bedragen.

Bouwhoogte en kapvorm
De huizen krijgen een kap in de vorm van een zadeldak. Ook kappen van bijgebouwen dienen te worden uitgevoerd als zadeldak, met bovendien dezelfde oriëntatie als die op de woning. Samengestelde daken zijn in principe mogelijk, maar het zadeldak moet daarin als hoofdvorm herkenbaar blijven. De daken krijgen of een overstek van meer dan 60 centimeter, of dienen te worden gevouwen om de goot heen. De daken hebben een hellingshoek van meer dan 45 graden. De nok mag niet hoger zijn dan 11 meter.

Architectuur
De omgeving bestaat uit een combinatie van grotere en kleinere woningen, boerderijen en schuren. De woning dient qua volume-opbouw en materialisatie aan te sluiten bij de omgeving. Daarnaast is gezocht naar een architectuurstijl die past bij het weidse polderlandschap, met daarbij een enigszins chique uitstraling; anders gezegd landelijk/modern. De supervisor zorgt ervoor dat het ontwerp binnen het beeldkwaliteitsplan valt. Dit gebeurt
in overleg met u en uw architect.

Materialisering
Het dakmateriaal zal bestaan uit duurzame materialen die mooi oud worden. Tevens dient de kleur van deze materialen aan te sluiten bij de natuurlijke omgeving. Voorbeelden hiervan zijn riet, behandeld hout, leien en grijze/
antracieten keramische dakpannen. Het kleur- en materialenpakket van de gevel is bepaald op behandeld hout (in gedekte kleuren), natuurleien en natuurlijk ogende bakstenen in het kleurenpallet grijsbruin tot roodbruin.

Nuts
De nutsvoorzieningen, zoals cai, elektra en water, worden tot de perceelgrens aangelegd. Een rioolaansluiting is niet nodig. Op alle kavels wordt een helofytenfilter geïnstalleerd.

Parkeren
De parkeervakken in de tekening zijn indicatief. U bepaalt zelf de positionering ervan.

Samenvatting kavelpaspoort
• Het maximaal te bebouwen grondoppervlak bedraagt 350 m² per kavel, inclusief de footprint van uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen.
• Aan- en uitbouwen mogen niet hoger worden dan de bouwhoogte van de eerste laag van het hoofdgebouw, vermeerderd met 0,2 meter. Er geldt hierbij een maximum van 3,5 meter.
• De goothoogten van vrijstaande bijgebouwen mogen maximaal 3 meter bedragen.
• Hellingshoeken van bijgebouwen moeten overeenkomen met die van het hoofdgebouw.
• Het maximaal te bouwen volume van het hoofdgebouw bedraagt 1.750 m³.

Heeft u interesse? Dan kunt u ook het beeldqualiteitsplan en de brochure opvragen via nieuwbouw@koppesmakelaardij.nl of bel ons op 0172-434561.

Kenmerken

Koopprijs € 875.000,-
Status Onder optie
Aantal kamers 1

Media

Overdracht

Koopprijs € 875.000,-
Datum invoer 604 dagen geleden
Status Onder optie
Aanvaarding IN_OVERLEG

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte overige functies 0 m2
Oppervlakte externe bergruimte 0 m2
Inhoud 0 m3

Indeling

Aantal woonlagen 1
Aantal kamers 1
Badkamervoorzieningen

Buitenruimte

Liggingen Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Tuintypen Geen tuin

Garage

Soorten Geen garage
Oppervlakte 0 m2
Back To Top