skip to Main Content

Koppes Makelaardij sluit samenwerkingscontract met Woonforte

Dinsdag 7 december ondertekenden Monique Brewster, directeur-bestuurder Woonforte en Mirjam van der Ziel, directeur Koppes Makelaardij met Drieman Garantiemakelaars een samenwerkingscontract voor de verkoop van huurwoningen in 2022. Volgend jaar start Woonforte met een nieuwe campagne en Woonforte wil de komende vijf jaar 525 huurwoningen verkopen.

Voor starters en mensen met een laag en middeninkomen is het moeilijk om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn doorgaans te hoog voor hen, vooral door het overbieden lopen ze kansen mis. Woonforte biedt deze mensen een unieke kans op een eigen woning. De huurwoningen van Woonforte komen beschikbaar voor koopprijzen ongeveer gelijk aan taxatiewaarde. Met koopsommen rond de 220.000 euro komen zo meer betaalbare koopwoningen beschikbaar voor deze huishoudens met een middeninkomen.

Mooie samenwerking

Monique Brewster: “Beide makelaars zijn professionele organisaties die al jaren bekend zijn op de Alphense woningmarkt. Koppes Makelaardij is een nieuwe samenwerkingspartner. Drieman Garantiemakelaars werkt al vele jaren met Woonforte aan het informeren van huurders en andere kandidaat-kopers. Met elkaar zullen we de mogelijkheden om een eigen woning te kopen onder de aandacht brengen bij onder andere onze huurders. We kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Voorrang voor huurders

Huurders die wonen in een voor verkoop geselecteerde huurwoning kunnen hun eigen huurwoning kopen. Dit is natuurlijk geen verplichting – zij kunnen gewoon blijven huren bij de corporatie. Andere huurders van Woonforte krijgen voorrang als een woning vrijkomt voor de verkoop. Zij betalen de taxatiewaarde en hoeven dus niet over te bieden. Als er geen huurders zijn die de woning willen kopen, dan komt deze beschikbaar voor de vrije markt. Dan geldt bij verkoop in principe het hoogste bod. Ook in 2022 betalen starters onder 35 jaar op de koopwoningenmarkt geen overdrachtsbelasting van 2%.

Woonforte InfoDesk

Vanaf januari 2022 kunnen huurders van Woonforte en andere geïnteresseerden bij de Woonforte InfoDesk bij Koppes en Drieman zich laten informeren over het kopen van een huurwoning.

Interesselijst – als eerste op de hoogte van een koopwoning

Huurders die interesse hebben in het kopen van een huurwoning of willen weten wat zij in hun situatie qua inkomen en toekomstperspectief kunnen kopen, kunnen zich aanmelden voor de interesselijst. Inschrijven kan via een mailbericht aan verkoopteam@woonforte.nl of via de website van en Koppes Makelaardij en Drieman Garantiemakelaars.

Geïnteresseerden die geen huurder zijn, kunnen hun gegevens doorgeven aan Koppes Makelaardij  en Drieman Garantiemakelaars. Als er een huurwoning voor verkoop beschikbaar komt, ontvangen geïnteresseerden hiervan bericht.

Meer informatie over welke woningen nu te koop staan en welke woningen geselecteerd zijn voor verkoop staat op www.woonforte.nl. 

Verkoop is noodzakelijk

Woonforte gaat woningen verkopen om de enorme nieuwbouwopgave te kunnen betalen. Nieuwe woningen zijn namelijk nodig om het enorme tekort aan woningen te lijf te gaan. Er is meer behoefte aan woningen voor jongeren, gezinnen en senioren. Alle nieuwbouwwoningen die de corporatie gaat bouwen, worden gebouwd met een verlies, een zogenaamd onrendabel deel. Dit onrendabele deel kan de corporatie niet lenen en moet dus uit eigen financiën komen. Met de verkoop van een deel van de woningen kan Woonforte de komende 10 jaar bijna 2,500 nieuwe sociale huurwoningen in Alphen aan den Rijn bouwen.

 

Bekijk alle nieuwsberichten

De bouw van nieuwbouwproject De Kroon is in volle gang!

De bouw van de 48 appartementen en 11 royale stadsvilla's van nieuwbouwproject De Kroon van…

Lees meer

Zo verhuist Nederland: Waddinxveen relatief meest in trek, Laren ‘wint’ bij ouderen”

Een leuk nieuwsbericht, afkomstig van de NOS. Wij zijn er trots op dat Koppes Makelaardij…

Lees meer
Back To Top