skip to Main Content

Kaag en Braassem en Waddinxveen: woningen

Kaag en Braassem en Waddinxveen hebben er in het Groene Hart vorig jaar relatief gezien de meeste nieuwe woningen bijgekregen. Alphen aan den Rijn is koploper en Koppes Makelaardij heeft daar flink haar steentje aan bijgedragen.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS, geanalyseerd door LocalFocus. In Waddinxveen, waar met Park Triangel bijvoorbeeld flink wordt gebouwd, zijn afgelopen jaar 254 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Daarmee steeg het aantal woningen in deze gemeente met twee procent. In geen enkele gemeente in de regio is dit aantal zo hoog. Kaag en Braassem volgt met een stijging van 1,9 procent. Daar zijn in 2021 224 nieuwe woningen gebouwd. Absolute koploper is Alphen aan den Rijn. Daar ging het afgelopen jaar om 513 nieuwe huizen, een stijging van 1 procent. Oudewater sluit de hekken met drie nieuwe woningen. Opvallend is dat er in Woerden ‘maar’ 96 woningen bij kwamen, waarmee de woningvoorraad in de gemeente met slechts 0,4 procent steeg. In heel Nederland zijn vorig jaar bijna 69 duizend nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dat zijn er minder dan in 2020 en 2019.

Koppes Makelaardij heeft daar actief haar steentje aan bijgedragen met de projecten Hof van Parkrijk en Villaparkrijk in Waddinxveen, het project Aan de Braassem in Roelofarendsveen en het project Kloppend Hart in Alphen aan den Rijn.

Bekijk alle nieuwsberichten

De bouw van nieuwbouwproject De Kroon is in volle gang!

De bouw van de 48 appartementen en 11 royale stadsvilla's van nieuwbouwproject De Kroon van…

Lees meer

Zo verhuist Nederland: Waddinxveen relatief meest in trek, Laren ‘wint’ bij ouderen”

Een leuk nieuwsbericht, afkomstig van de NOS. Wij zijn er trots op dat Koppes Makelaardij…

Lees meer
Back To Top