skip to Main Content

Huurders van Woonforte kopen huurwoning met € 5.000 korting

Voor starters en mensen met een laag en middeninkomen is het moeilijk om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn doorgaans te hoog voor hen. Woonforte biedt deze mensen een unieke kans op een eigen woning.

Met koopsommen van net boven 2 ton komen er meer betaalbare koopwoningen beschikbaar voor deze grote groep mensen. Woonforte heeft op dit moment 1.230 huurwoningen geselecteerd voor verkoop. De komende tien jaar wil de corporatie gemiddeld 85 woningen per jaar verkopen.

Voordeel voor huurders

Huurders van Woonforte krijgen € 5.000 korting op een koopwoning als zij hun huurwoning leeg achterlaten.  Bovendien betalen starters (tot 35 jaar) op de koopwoningenmarkt geen overdrachtsbelasting van 2%. Daarmee besparen zij nog eens een paar duizend euro.

Eigen huurwoning kopen

Huurders die wonen in een voor verkoop geselecteerde huurwoning kunnen hun eigen huurwoning met korting kopen. Dit is geen verplichting – zij kunnen natuurlijk gewoon blijven huren bij de corporatie. De huurwoning gaat pas in de verkoop als de huurders gaan verhuizen.

Huurders voorrang bij verkoop

Als een woning vrijkomt die op de verkooplijst staat, krijgen huurders van Woonforte als eerste bericht over de verkoop. Huurders kunnen zich bij Woonforte aanmelden voor de interesselijst. Stuur dan een mail met naam, adres en jouw interesse aan verkoopteam@woonforte.nl.

Als er een koopwoning beschikbaar komt, informeert Woonforte eerst de huurders die op de interesselijst staan. Zij krijgen als eerste voorrang tot koop. Huurders hoeven niet te bieden maar betalen de taxatiewaarde als koopsom. Daar bovenop ontvangen zij € 5.000 korting als zij een huurwoning leeg achterlaten.

Als meerdere huurders geïnteresseerd zijn in één woning dan geldt de volgorde van toewijzing:

1. Huurder die een huurwoning leeg achterlaat uit een verkoopcomplex.
2. Huurder die een eengezins-huurwoning van Woonforte leeg achterlaat.
3. Huurder die een huurappartement van Woonforte leeg achterlaat.

Bij meerdere kandidaten in één categorie telt de langste woonduur in de huurwoning die zij achtergelaten.

Als er geen huurders zijn die een koopwoning kopen, dan komt deze woning beschikbaar voor de vrije markt. Bij verkoop geldt in principe het hoogste bod. Woonforte werkt voor de verkoop van huurwoningen samen met Koppes Makelaardij en Drieman Garantiemakelaars.

Ruim 1.500 nieuwe huurwoningen

Woonforte wil de komende tien jaar 1.500 nieuwe huurwoningen toevoegen aan de woningvoorraad. Dit is dringend nodig om de verstopte woningmarkt weer in beweging te krijgen en zo ruimte te scheppen voor verschillende groepen woningzoekenden. De komende vijf jaar heeft de corporatie al vergevorderde plannen voor 1.000 nieuwe woningen.

Bekijk alle nieuwsberichten

De bouw van nieuwbouwproject De Kroon is in volle gang!

De bouw van de 48 appartementen en 11 royale stadsvilla's van nieuwbouwproject De Kroon van…

Lees meer

Zo verhuist Nederland: Waddinxveen relatief meest in trek, Laren ‘wint’ bij ouderen”

Een leuk nieuwsbericht, afkomstig van de NOS. Wij zijn er trots op dat Koppes Makelaardij…

Lees meer
Back To Top