Ga naar hoofdinhoud

Castellum – Alphen aan den Rijn

Aantal woningen 40
Nog 0 woningen beschikbaar
€ 915,- tot € 1.295,-

Omschrijving

Te huur: Riante 3 kamerappartementen (72m2 – 123 m2) in hartje centrum met eigen parkeerplaats in parkeergarage Castellum.

In het centrum van Alphen aan den Rijn vlakbij de Oude Rijn bieden wij u te huur aan luxe appartementen met een eigen parkeerplaats in de eronder gelegen parkeergarage Castellum.

Vanuit uw woonkamer en vanaf het balkon geniet u van een geweldig uitzicht over het Rijnplein met het theater Castellum en het vaarwater van ‘De Oude Rijn’. De gezellige evenementen op het Rijnplein en de langsvarende boten en schepen zorgen voor een levendig en constant veranderend uitzicht, wat nooit verveelt. In de directe omgeving alle gewenste voorzieningen van winkels tot horeca en cultuur. De prachtige Rijnkade met horeca, Theater Castellum met de bioscoop en vele winkels. Ook nog eens op slechts enkele minuten loopafstand het NS-station. De appartementen maken onderdeel uit van het in 2005 gebouwde ‘Castellum’ complex, welke zich kenmerkt door zijn markante en toonaangevende uitstraling en zijn leuke binnenplaats. Het gebouw Castellum bestaat uit 40 huurwoningen. Het gebouw heeft een stijlvolle entree in de St. Jorisstraat of in de Julianastraat. Via beide entrees is toegang tot de liften. Elke woning heeft een eigen parkeerplaats en berging in het gebouw.

Huren aan de Sint Jorisstraat/Julianastraat
Is wonen in het hartje centrum van Alphen aan den Rijn met alle voorzieningen binnen handbereik

De indeling is als volgt:
De appartementen zijn gelegen op de 1e, 2e en 3e verdieping en variëren in grootte van 72 m2 tot 123 m2. De appartementen zijn gelegen aan een galerij of aan de groene binnenplaats, die u met de lift of trap kunt bereiken. U betreedt het appartement in de royale hal met garderoberuimte. De hal biedt toegang tot alle vertrekken: de woonkamer, de twee slaapkamers, de separate toiletruimte, de badkamer, de interne berging met de Cv-installatie en aansluitingen voor de wasmachine en de droger. De woonkamer is heerlijk ruim en licht en aansluitend is de open keuken, welke is voorzien van een afzuigkap zonder motor, een 4-pits gaskookplaat, een oven en een hoge kast met koelkast. De woonkamer is ruim en licht en uitgevoerd met grote raampartijen. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot het balkon aan de voorzijde van het appartementengebouw. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche en een wastafel. Op de 2e verdieping heeft u een eigen fietsenberging en u heeft een eigen parkeerplaats in parkeergarage Castellum.

HUURVOORWAARDEN

Inkomensnorm voor nieuwe huurders
De voorwaarden die wij bij onze beoordeling hanteren, hebben we hierbij kort samengevat:

Financiële voorwaarden
Voor nieuwe huurders hanteren wij een inkomensnorm. Dit betekent dat uw (maand) inkomen in verhouding dient te staan tot de geldende huurprijs per maand. Dit kan per woning verschillen.

Als algemene richtlijn hanteren wij een inkomensnorm, waarbij uw bruto maandinkomen in ieder geval gelijk dient te zijn aan minimaal 4 – 4,5 maal de kale huurprijs.

Tweeverdieners
Voor tweeverdieners gelden ten aanzien van het tweede salaris andere inkomensberekeningen of voorwaarden. Het tweede inkomen wordt in de meeste gevallen voor de helft meegenomen in de inkomensnorm. Deze inkomens worden per individueel geval beoordeeld.

Zelfstandigen
Voor zelfstandigen gelden andere inkomensberekeningen of voorwaarden. Deze bekijken wij per individueel geval. Afhankelijk van de situatie vragen wij een bankgarantie of waarborgsom van gemiddeld 3 tot 6 maanden. Zelfstandig ondernemers dienen een recent uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel te overleggen. Daarnaast vragen wij een door een erkend accountant gewaarmerkte winst- en verliesrekening/balans.

Gepensioneerden
Bent u gepensioneerd? Dan verzoeken wij u ons kopieën toe te sturen, waaruit blijkt wat uw jaarlijkse inkomsten c.q. toelagen zijn. Voor gepensioneerden geldt dat het inkomen minimaal 3,5 maal de kale maandhuur dient te bedragen. Bij de aanvraag houden wij er rekening mee dat gepensioneerden ca. 30% minder belasting betalen. De inkomens worden per individueel geval beoordeeld.

Eigen vermogen
Als u niet geheel aan onze inkomensnorm voldoet, maar u beschikt over eigen vermogen dan kan hier bij de aanvraag rekening mee worden gehouden. Ook dit bekijken wij per individueel geval.

Inkomsten moeten worden aangetoond met een salarisstrook en een werkgeversverklaring (of accountantsverklaring bij zelfstandigen), dan wel het aanslagbiljet inkomstenbelasting.

Bij twijfel of u aan genoemde voorwaarden voldoet, kunnen wij uw situatie nader bekijken en kunnen wij in overleg aanvullende voorwaarden stellen. Zoals bijvoorbeeld een aanvullende bankgarantie of waarborgsom.

Betalingsachterstand
U mag geen betalingsachterstand hebben bij uw huidige verhuurder of hypotheekverstrekker. Als bewijs vragen wij u ons een verklaring van uw verhuurder/beheerder, eigenaar of hypotheekverstrekker aan ons toe te sturen.

Waarborgsom / bankgarantie
Bij het aangaan van de huurovereenkomst vragen wij de huurder een bankgarantie te stellen of een waarborgsom te storten gelijk aan één maand kale huur. Over de waarborgsom vergoeden wij geen rente. In bepaalde gevallen (bijv. bij zelfstandigen of bij onvoldoende inkomen) kan een hogere waarborgsom c.q. bankgarantie worden gevraagd.

Overige voorwaarden
1.De aanvrager dient een woningaanvraagformulier in te vullen
2.Formulieren die niet volledig zijn ingevuld, nemen wij niet in behandeling.
3.De door de aanvrager verstrekte gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.
4.Aan het indienen van een woningaanvraagformulier kan door de aanvrager geen enkel recht worden ontleend.
5.Mogelijk onderdeel van uw inschrijving is het uitvoeren van een credit-check door Huurwel. Bij een credit-check wordt gekeken naar (negatieve) betalingservaringen in de afgelopen jaren. Deze resultaten maken onderdeel uit van de beoordeling van het financieel risico.
6.Huuraanvragen kunnen te allen tijde zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.
7.De aanvrager wordt – indien de aanvraag akkoord is bevonden – op de wachtlijst geplaatst in afwachting van een aan te bieden woning.
8.De woningaanvraag wordt 6 maanden na de inschrijfdatum als vervallen beschouwd, tenzij de aanvrager binnen die termijn om handhaving van de aanvraag verzoekt.
9.Mochten de gegevens van de aanvrager ten nadele zijn gewijzigd tegen de tijd dat er een woning wordt aangeboden, behouden wij ons het recht voor op ons standpunt terug te komen.

Huurovereenkomst
•de huurovereenkomst wordt aangegaan voor een minimale periode van één jaar, waarna de overeenkomst voor onbepaalde tijd doorloopt.
•Voordat wij de sleutels afgeven, dient de getekende huurovereenkomst (in tweevoud) in ons bezit te zijn.
•De eerste maand huur, eventuele bijkomende kosten, de administratiekosten ad EUR 75,00 (éénmalig) en ook waarborgsom dienen voor de oplevering van de woning te zijn voldaan.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Bijzondere bepaling: Deze aanbieding is geheel vrijblijvend en wordt gedaan onder voorbehoud (schriftelijke) goedkeuring en ondertekening door (directie)eigenaar/eigenaresse/opdrachtgever.

Media

Heeft u interesse?

Laat uw gegevens bij ons achter.

Heeft u vragen?

Blijf op de hoogte

Wilt u direct een seintje als zich een mooie kans voordoet? Vertel ons wat u zoekt, dan zoeken wij samen verder!

Zoekprofiel aanmaken

Woningtypen

Sint Jorisstraat/Julianastraat

Appartement

€915,- tot € 1.495,-

72-123m² woonoppervlakte

geen woning beschikbaar

 

Sint Jorisstraat 27Verhuurd
Sint Jorisstraat 17Verhuurd
Sint Jorisstraat 33Verhuurd

Woningtypen

Julianastraat

Appartement

€915,- tot € 1.495,-

72-123m² woonoppervlakte

geen woning beschikbaar
Back To Top