skip to Main Content
Hoogste Stijging Huizenprijzen Sinds 20 Jaar

Hoogste prijsstijging koophuizen in de maand februari in bijna 20 jaar

Koopwoningen in Nederland waren in de maand februari gemiddeld 10,4 procent duurder dan in februari 2020, een jaar eerder. Het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster melden dat het de sterkste stijging is in bijna twintig jaar. 

Geen coronadip op de woningmarkt

Op de woningmarkt lijkt geen sprake te zijn van een coronadip, zegt CBS hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen tegen het ANP. De coronapandemie heeft mogelijk zelfs nog voor een extra stijging van de huizenprijzen gezorgd. Mensen konden vorig jaar bijvoorbeeld niet op vakantie, waardoor zij meer geld hebben gespaard en de mogelijkheid voor het kopen van een ander huis zich voordeed. 

Afschaffing overdrachtsbelasting

In de eerste twee maanden van het jaar 2021 zijn er 41.387 woningen gewisseld van eigenaar. Dat is bijna 26 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dit heeft mogelijk te maken met de afschaffing van de overdrachtsbelasting voor kopers tot 35 jaar per 1 januari 2021. 

Starters hebben moeite

In de zomer van 2013 bereikten de huizenprijzen nog een dieptepunt. Vanaf dat moment zette een onafgebroken stijging in. Deze stijging zwakte in 2019 iets af, maar de prijzen trokken in 2020 toch weer aan. 

Doordat de hypotheekrente nog altijd heel erg laag is bieden kopers flink tegen elkaar op en hebben met name de starters veel moeite met het bemachtigen van een huis. Buiten de Randstad is de vraag naar woningen ook groot en komen starters met een modaal inkomen maar moeilijk aan een koopwoning. 

Bron: NOS

Bekijk alle nieuwsberichten
De Toussaint Koppes Makelaardij

Nieuwbouwproject De Toussaint is succesvol verkocht!

Het prachtige nieuwbouwproject ‘De Toussaint’ op de locatie van de voormalige V&D aan de van…

Lees meer
Taart Nieuwbouwproject Zuyd

Nieuwbouwproject Zuyd voor 100% verkocht!

Het is tijd voor een feestelijk moment met taart. Na bemiddeling in de grondtransactie door…

Lees meer
Back To Top