skip to Main Content

Gemeente Alphen en Van Wijnen tekenen overeenkomst herontwikkeling Voorweg

Namens de gemeente Alphen aan den Rijn heeft wethouder Gerard van As de anterieure overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van de Voorweg 14 in Hazerswoude-Dorp. De overeenkomst is gesloten met ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen.

Een anterieure overeenkomst sluit je in de beginfase van een project vóór de vaststelling van een bestemmingsplan. In overleg met de gemeente werkt Van Wijnen Haarlemmermeer het bestemmingsplan en bouwplan de komende tijd verder uit.

“Het bedrijventerrein aan de rand van Hazerswoude-Dorp wordt herontwikkeld tot een aantrekkelijk woongebied. In het plan is er rekening gehouden met verschillende doelgroepen. Het project bestaat uit ongeveer 57 woningen en bestaat voor 25 procent uit sociale huurwoningen. Het is een gevarieerde buurt: dit is te zien aan de diversiteit aan woningtypen. Er komen rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. De wijk ligt in een groen gebied en er komt ook veel groen terug in de nieuwe wijk”, aldus Van Wijnen.

Wethouder Van As: “De woningbehoefte in onze gemeente is groot. Ik ben verheugd dat we straks weer ongeveer 57 nieuwe en duurzame woningen kunnen toevoegen aan ons woningaanbod.”

Participatieproces 

De opstart van het participatieproces is voor aanstaande zomer. Omwonenden en geïnteresseerden krijgen hierbij de mogelijkheid om mee te denken over de invulling van het project. De data van de participatiebijeenkomsten worden via een bericht in “Week in Beeld” in deze krant bekend gemaakt. Directe omwonenden krijgen een uitnodiging in de brievenbus.

Bekijk alle nieuwsberichten

Feestelijk moment nieuwbouwproject ZUYD.

Vandaag was het feest bij nieuwbouwproject ZUYD.! Tijdens dit feestelijke moment zijn alle toekomstige bewoners…

Lees meer

Update nieuwbouwproject Westvaartpark-Eco

Begin dit jaar is het bestemmingsplan vastgesteld en daardoor kunnen kunnen de voorbereidingen worden voortgezet.…

Lees meer
Back To Top