skip to Main Content

DOK2404 opgeleverd!

Op 15 mei vorig jaar sloeg hij de eerste paal en op 2 december jl overhandigde wethouder Van As van Alphen aan den Rijn de eerste bewoners van DOK2404 een bierpakket van Brouwhuis aan de Werf. Met de oplevering van DOK2404 heeft de transformatie van de Rijnhaven zijn eerste mijlpaal bereikt: er wordt gewoond aan de havenkant.

DOK2404 laat goed zien hoe kansrijk verouderde bedrijventerreinen kunnen zijn als woonlocatie, vooral als ze aan het water liggen. Op de plek waar voorheen meubelmakerij Wortman zat ontwikkelde Ruimtemaken BV een woongebouw dat met zijn stoere looks goed inspeelt op de havenomgeving. Alle woningen beschikken over extra ruime balkons met een fraai zicht op de steeds levendiger wordende waterkant. Van As memoreerde in zijn openingswoord dat DOK2404 symbool staat voor een nieuw elan in Alphen aan den Rijn: ‘Hier ontstaat een nieuw woonmilieu in onze stad, wat stoerder dan we gewend zijn, maar met een heel eigen karakter. Met DOK2404 zetten we een mooi visitekaartje voor de toekomstige woonkwaliteit aan de Rijnhaven neer.’

Havengebouw

Het ontwerp van DOK24o4, dat ligt aan de kop van de Energieweg, refereert aan een havengebouw. DOK2404 is energieneutraal uitgevoerd. Parkeren is opgelost in een deels verdiepte parkeerkelder. Het u-vormige gebouw heeft op het dak van de parkeergarage een grote binnentuin, waarvan het grootste deel beschikbaar is als collectieve tuin voor de bewoners. Vol enthousiasme hebben de bewoners de tuin naar eigen inzicht ontworpen en de jeu de boule baan is al aangelegd.

Rijnhaven volop in verandering 

De Rijnhaven verandert de komende jaren van een havengebied in een aantrekkelijk woon- en werkgebied. Hier ontstaat een leefomgeving die uniek is voor Alphen; werken, wonen en recreëren gaan hier samen. Het water maakt het echt bijzonder: het is stoer en levendig door de boten en het is lekker toeven aan de waterkant. De gemeente heeft inmiddels al een deel van de wandelkade en enkele steigers in de havenkom aangelegd. Aan de overkant van DOK2404 is De Werf volop in ontwikkeling: een creatieve plek met horeca, een bierbrouwerij en ambachtelijk ondernemerschap. Vanaf 2021 worden er meer nieuwe woongebouwen in de Rijnhaven opgeleverd. Volgend jaar start ook de bouw van de 2e fase van DOK2404, dat voorziet in drie grote havenhuizen aan de kade en 18 appartementen aan de kant van de Energieweg. Meer informatie over de Rijnhaven is te vinden op www.meeraanrijnhaven.nl.

Namens ons allen veel woonplezier gewenst voor alle nieuwe bewoners van DOK2404!

Bekijk alle nieuwsberichten
NVM Open Huizen Dag Koppes Makelaardij

De vernieuwde versie van de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 2 oktober

Op zaterdag 2 oktober zal er wederom geen reguliere NVM Open Huizen Dag plaatsvinden. Dat…

Lees meer
Back To Top