skip to Main Content
DOK2404 Koppes Makelaardij

2e fase DOK2404 trekt nieuwe doelgroepen naar Rijnhaven

Na de succesvolle realisatie en verkoop van de eerste fase van DOK2404 in de Rijnhaven van Alphen aan den Rijn start dit voorjaar nog de tweede fase van DOK2404. De gemeente Alphen aan den Rijn en ontwikkelaars Ruimtemaken en Vink Bouw tekenden deze week de overeenkomst voor deze tweede fase, die bestaat uit twee onderdelen. Aan de havenkant verrijzen drie moderne havenhuizen, die ruimte bieden voor gezinnen. Aan de kant van de Energieweg komen 18 huurwoningen in een appartementengebouw. Deze woningen zijn zowel aantrekkelijk voor starters als voor huishoudens die behoefte hebben aan een comfortabel ruim appartement.

DOK2404 laat goed zien hoe kansrijk verouderde bedrijventerreinen kunnen zijn als woonlocatie, vooral als ze aan het water liggen. In Alphen aan den Rijn ontstaat in de Rijnhaven een nieuw, stedelijk woonmilieu. De eerste fase van DOK2404 markeerde de start van de transformatie van dit gebied. Met de 2e fase zetten ontwikkelaars Ruimtemaken en Vink Bouw een volgende stap. Zowel de drie havenhuizen als het appartementengebouw kennen een zeer aantrekkelijke architectonisch ontwerp met opvallende baksteen details. Ook de tweede fase krijgt een zeer duurzaam karakter, met een combinatie van een Warmtekoude Opslag en zonnepanelen.

Nieuwe doelgroepen

De tweede fase biedt nieuwe doelgroepen de ruimte in de Rijnhaven. Het appartementengebouw kent een grote variatie huurwoningen. De appartementen van 47 m² zijn uitermate geschikt voor starters. Deels worden deze in het sociale segment aangeboden. Daarnaast zijn er appartementen van 62, 70 en 83 m². Dit laatste appartement beschikt over een bedrijfsruimte op de begane grond.

Koopwoningen

De drie havenhuizen kennen een zeer royale opzet. De drie woonlagen zijn maar liefst 166 m² groot en beschikken over twee parkeerplaatsen achter de woning. Voor de indeling hebben de kopers nog veel mogelijkheden. De woonkeuken kan bijvoorbeeld zowel aan de waterkant als aan achterzijde worden georiënteerd. Grote terrassen aan de waterkant en de achterzijde zorgen voor veel buitenruimte. Deze woningen lenen zich goed voor een eventueel bedrijf aan huis. In het voorjaar start de verkoop van deze woningen.

Kerngegevens DOK2404, fase 2

  • Start verkoop havenhuizen: 2e kwartaal 2021
  • Start bouw: 3e kwartaal 2021
  • Aantal woningen: 21, waarvan 3 koopwoningen en 18 huurappartementen
  • Architect: Harvey Otten, Amsterdam
  • Aannemer: Vink Bouw, Nieuwkoop
  • Verkoop en verhuur: Koppes Makelaardij

Dok2404, fase 2 is een ontwikkeling van Ruimtemaken BV, in samenwerking met Vink Bouw uit Nieuwkoop.

Bekijk alle nieuwsberichten
Project Het Groene Lint Waddinxveen Gerealiseerd

Project Het Groene Lint Waddinxveen gerealiseerd

De 10 zeer duurzame, ruime en gasloze twee-onder-een-kapwoningen in het project Het Groene Lint in…

Lees meer
Directiesecretaresse Koppes Makelaardij

Kom jij ons team versterken als secretaresse?

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een secretaresse voor 32 –…

Lees meer
Back To Top